Furtună, infarct

Furtună, infarct

Bogdan Furtună, fotbalist de la echipa CSM Borzeşti şi fost junior la Steaua Bucureşti, în vârstă de 44 de ani, a murit marţi, în timpul unui meci pe care îl disputa pe un stadion din Oneşti.

La autopsia efectuată ieri s-a descoperit că decesul a fost provocat de un infarct. La faţa locului n-a existat un echipaj medical.

Meciul avea loc în cadrul unui minicampionat pentru amatori, organizat anual de Primăria Oneşti. În lipsa echipajului medical, primul ajutor pentru fotbalistul prăbuşit pe teren l-a acordat un coechipier, de profesie medic stomatolog. Spitalul Municipal din Oneşti se află la numai două minute de mers pe jos faţă de stadion, dar colegii s-au hotărât să nu îl mişte, pentru a nu provoca complicaţii.   Echipajul medical, obligatoriu Au sunat la salvare, însă aceasta a sosit după zece minute, când era deja prea târziu. „Sunt convins că putea fi salvat dacă la teren ar fi fost o salvare şi un medic“, a declarat Adrian Brînzaniuc, medic specialist anatomopatolog, cel care a efectuat autopsia. „Este un incident regretabil, pe care nu are rost să îl mai comentăm acum. Oricum, competiţia se încheiase“, a declarat Emil Lemnaru, primarul din Oneşti.

Ne puteți urmări și pe Google News