Funeraliile Prințului Philip vor fi supravegheate non-stop. Cine va avea un rol cheie

Funeraliile Prințului Philip vor fi supravegheate non-stop. Cine va avea un rol cheie

Funeraliile Prințului Philip vor avea parte, așa cum este și firesc, de o atenția specială și vor fi supravegheate non-stop de către serviciile de informații britanice. Operațiunea Forth Bridge va fi condusă de Lordul Parker, care a coordonat MI5 timp de mai mulți ani în acțiuni celebre.

Un fost formator și maestru spion va fi responsabil pentru supravegherea planificării funerare a Ducelui de Edinburgh. Lordul Parker de Minsmere, care a devenit Lord Chamberlain al Casei Regale după ce anterior a fost director general al MI5, este la doar zece zile de noua sa sarcină.

Operațiunea Forth Bridge - plan funerar al Prințului Philip

Lordul Parker de Minsmere va juca un rol cheie în Operațiunea Forth Bridge – numele de cod al planului funerar al Prințului Philip. Descris cândva drept "cea mai sigură pereche de mâini din Marea Britanie", Lordul Parker a coordonat MI5 într-o serie de atacuri islamiste în 2017 și otrăviri la Salisbury în 2018.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lordul Parker a fost responsabil de  prima vizită a reginei la sediul MI5 din Londra în luna februarie a anului trecut. În timp ce Lordul Chamberlain va rămâne la controlul general al planului, biroul Lordului Chamberlain – condus de controlorul său, locotenent-colonelul Michael Vernon – este cel care se va ocupa de aspectele practice. Un fost Extra Equerry al reginei, Col. Vernon a servit anterior în Gărzile Coldstream, relatează Daily Mail .

Planul funerar al Prințului Philip a fost conceput cu ani de zile înainte

Oficiul elaborează planuri funerare cu ani în avans și este de așteptat să fie ocupat non-stop pe parcursul săptămânii viitoare. Viceamiralul Sir Tony Johnstone-Burt, Maestrul Familiei Reginei și unul dintre cei 22 de angajați loiali care au format "HMS Bubble" din jurul reginei și al ducelui în timpul pandemiei, va juca, de asemenea, un rol cheie, la fel ca sir Edward Young, secretarul privat al reginei, care va fi puntea de legătură dintre Monarh și Guvern.

Funeraliile prinţului Philip, duce de Edinburgh, vor avea loc la 17 aprilie, la Capela St. George de la Castelul Windsor, la ora locală 15:00, a anunţat sâmbătă Palatul Buckingham.

Vor fi opt zile de doliu naţional înaintea funeraliilor, care nu vor fi funeralii de stat. „Va fi ceea ce este cunoscut sub numele de funeralii regale ceremoniale. Planurile pentru funeralii sunt în mare măsură în concordanţă cu propriile dorinţe ale ducelui de Edinburgh”, a anunţat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.