Evenimentul Zilei > Politica > Fundatia Corneliu Coposu, reacţionează în urma protocolului semnat de PNŢCD cu PSD
Fundatia Corneliu Coposu, reacţionează în urma protocolului semnat de PNŢCD cu PSD

Fundatia Corneliu Coposu, reacţionează în urma protocolului semnat de PNŢCD cu PSD

În urma anunţului făcut de președintele PSD, Liviu Dragnea, care a făcut public parteneriatul cu PNȚCD, la scurt timp a apărut reacţia Fundaţiei Corneliu Coposu unde îşi arată indignarea pentru această alianţă lovită de nulitate.

În comunicat se arată dezamăgirea faţă de tot ceea ce înseamnă PSD 

"Am luat act cu stupoare şi cu indignare de declaraţiile conform cărora PNŢCD, partidul lui Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Corneliu Coposu, Ion Diaconescu – pentru a aminti doar patru nume din lunga listă de politicieni excepţionali care au înfundat puşcăriile comuniste – ar fi semnat un protocol de colaborare cu PSD.

PSD este pentru noi, şi a fost tot timpul, continuatorul ideologic al PCR, chiar dacă a fost silit de istorie să se manifeste într-un sistem democratic, și în orice caz continuatorul FSN, partidul-stat care a ajuns în 1990 la conducerea României printr-o cascadă de manipulări, îndreptate inclusiv și în special împotriva PNȚCD și a liderului său, Corneliu Coposu, despre care votanții FSN au fost convinși că mânca icre negre cu polonicul la Paris în anii în care, în realitate, se afla în închisoare pentru delictul de opinie, apoi în domiciliu forţat în pustietatea Bărăganului, apoi urmărit de Securitate pas cu pas, fără a ieşi vreodată din ţară înainte de 1990" .

Seniorul Coposu se răsuceşte în mormânt

"Niciodată mai mult ca în acest moment n-a fost mai valabilă o tristă vorbă românească: azi, Seniorul politicii românești, adversarul deschis al FSN-FDSN-PDSR-PSD, se răsucește în mormânt!
Indiferent cum a reușit un impostor să pună mâna pe conducerea formală a partidului, el nu reprezintă spiritul creștin-democrat, nu-i reprezintă pe național-țărăniștii din istorie și de azi și, nu în ultimul rând, nu reprezintă familia Coposu"
se mai scrie în comunicat. 

Alianţa PNTCD – PSD este lovită de nulitate

Așa-zisul protocol anunțat azi este lovit de nulitate în fața istoriei, care nu va reține numele celui care l-a semnat nici măcar la capitolul Curiozități.
Niciodată mai mult ca în acest moment n-a fost mai valabilă o tristă vorbă românească: azi, Seniorul politicii românești, adversarul deschis al FSN-FDSN-PDSR-PSD, se răsucește în mormânt!
Indiferent cum a reușit un impostor să pună mâna pe conducerea formală a partidului, el nu reprezintă spiritul creștin-democrat, nu-i reprezintă pe național-țărăniștii din istorie și de azi și, nu în ultimul rând, nu reprezintă familia Coposu. 
Așa-zisul protocol anunțat azi este lovit de nulitate în fața istoriei, care nu va reține numele celui care l-a semnat nici măcar la capitolul Curiozități. București – 28 martie 2019",
mai notează Fundaţia  Corneliu Coposu.

Semnează: Rodica COPOSU – Președinte; Ion-Andrei Gherasim – Președinte executiv;Flavia Bălescu – Vicepreședinte; Mihaela Dobrescu – Membru Consiliu Director; Mircea Popa Zlatna – Membru Consiliu Director; Tudor Dunca – Membru; Costin Borc – Membru; Tudor Călin Zarojanu -Membru; Teodora Popa – Membru; Mirela Ștefan – Membru.