Editura Evenimentul si Capital

Funcționarii publici ies, de azi, în stradă

Autor: | | 0 Comentarii | 429 Vizualizari

Sindicatele din admi nistrația publică anunță proteste importante în București și în țară în condițiile excluderii din legea salarizării a angajaților Administrației Publice Locale.

„Această nemulțumire este generată de faptul că actuala forță politică coordonatoare sfidează Constituția României, sfidează decizia CCR nr. 794/2016”, spunea, luni, Sebastian Oprescu, președintele Sindicatului Na țional al Funcționarilor Publici. „Anunțăm că începând de miercuri (n.r. – azi), colegii din administrația publică locală vor protesta, vor opri lucrul, demonstrând astfel că sunt interesați ca administrațiile publice locale să nu devină instrumente politice în mâna oamenilor politici”, spune el.

200.000 de angajați, „uitați” de legiutori

Președintele SNFP a mai spus că organizațiile sindicale vor organiza săptămâna viitoare în București un miting la care vor participa peste 10.000 de oameni, la nivelul întregii țări fiind așteptați să protesteze 120.000 de oameni. La rândul său, Răzvan Bordeanu, președintele Fe derației Naționale a Sindicatelor din Administrația Locală, atrage atenția că exceptarea din lege a circa 200.000 de oameni reprezintă o discriminare evidentă.

„Se încearcă o politizare excesivă, prin trimiterea deciziei către forul decizional politic al Consiliului local, care să stabilească salarii, salarii diferite pentru munca egală, pentru încadrare egală, în ciuda faptului că avem aceleași condiții de încadrare, aceleași condiții de recrutare la nivel național, ca ceilalți funcționari publici”, a afirmat Bordeanu.

Codruta Kovesi, lovitura de GRATIE! Va fi procuror european. Antunul facut de STRAINI. ULTIMA ORA

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI