Evenimentul Zilei > Actualitate > Frumuseţe UCIGĂTOARE. Ce produse PERICULOASE, care te pot OMORÎ, erau folosite în trecut drept cosmetice
Frumuseţe UCIGĂTOARE. Ce produse PERICULOASE, care te pot OMORÎ, erau folosite în trecut drept cosmetice

Frumuseţe UCIGĂTOARE. Ce produse PERICULOASE, care te pot OMORÎ, erau folosite în trecut drept cosmetice

În trecut, oamenii foloseau diverse produse de înfrumuseţare, însă unele din ele conţineau ingrediente care sunt letale pentru oameni.

În trecut, plumbul era folosit pentru a avea un ten neted şi deschis la culoare, fără a se ţine cont de faptul că substanţa este deosebit de periculoasă, putând provoca leziuini ale creierului. Tot pentru îngrijirea pielii era folosit şi arsenicul, rolul său fiind de a face pielea mai curată.

Deşi în doze mici este letal, mercurul era folosit pe vremuri pentru a trata petele de pe corp, în timp ce radiul, un element radioactiv, folosit în fizică nucleară, era utilizat pentru îndepărtarea ridurilor.

Pentru a-şi vopsi părul şi s-l face negru, oamenii foloseau un amestec de apă cu cianură, în timp ce în produsele pentru epilare era preferat un element utilizat în prepararea otravei pentru şobolani.

Respiraţia urât mirositoare era tratată în anii 1800 prin înghiţirea unui cărbune. Pentru albirea dinţilor şi împrospătarea respiraţiei, în Roma Antică se practica gargara cu urină.