Evenimentul Zilei > Actualitate > Un FRUCT de SEZON ajută la STIMULAREA funcțiilor SEXUALE
Un FRUCT de SEZON ajută la STIMULAREA funcțiilor SEXUALE

Un FRUCT de SEZON ajută la STIMULAREA funcțiilor SEXUALE

Toți știm că fructele sunt benefice pentru corp, dar cercetătorii au mers mai departe, căutând și beneficii mai puțin cunoscute ale acestora. O descoperire inedită a fost făcută în legătură cu pepenele roșu, care are un efect benefic inclusiv asupra funcțiilor sexuale.

Întrebat de jurnaliștii de la Gândul, doctorul Florin Ioan Bălănică, spune că „100 de grame din acest fruct înseamnă 30 de calorii, 1 gram de fibre, 10 grame de zahăr, 1 gram de proteine, vitamina A, C, E, D, niacină, tiamină, vitamina B6, B12, acid pantotenic şi numeroase minerale, precum fierul, Ca, Mg, manganul, potasiul, fosforul, zincul, seleniul.”

Mai mult, conform unui studiu realizat în 2009, pepenele roșu conține antioxidanți importanți pentru organism, având efecte benefice și pentru funcția sexuală, „Citrulina conţinută de pepene ajută la relaxarea vaselor de sânge, permiţând astfel un flux sangvin mai abundent, deci o mai bună irigare a organelor, inclusiv a celor genitale, stimulând astfel funcţia sexuală, atât la femei, cât şi la bărbaţi,” precizează sursa citată.

Alte beneficii ale consumului a 1-2 felii de pepene roșu zilnic, sunt:

1. Prevenirea astmului, prin nutrieţii pe care îi conține, în special vitamina C, care se găseşte din abundenţă în acest fruct.

2. Mai mult, pepenele roşu poate ajuta la combaterea formării de radicali liberi care pot cauza cancerul.

3. Pepenele roşu ajută la prevenirea constipaţiei şi promovează sănătatea tractului digestiv, din cauza conținutului de apă și fibre

4. Pepenele roşu este un excelent răcoritor în lunile de vară şi previne deshidratarea, având 92% apă în conținut.

5. Pepenele roșu conține colină, care ajută la prevenirea infecțiilor cronice, fiind implicată în mecanismul somnului, a mişcărilor musculare, învăţării şi memorării. Ajută la la transmiterea impulsurilor nervoase şi la absorbţia grăsimilor.

6. Pepenele roşu şi sucul său pot reduce durerile musculare date de contracţiile tip „cârcel“,  din cauza potasiului pe care îl conține..

7. Conţine vitamina  A, un nutrient necesar pentru producţia de sebum care păstrează hidratarea părului.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: