Freya Candles, locul unde arta întâlnește ingineria

Freya Candles, locul unde arta întâlnește ingineria

În acest articol vom vorbi despre inedit. Pentru că mica afacere pe care Andreea Puchianu și Sergiu Lazăr, ambii în vârstă de 26 de ani, au pus-o pe picioare asta oferă, produse inedite care sunt confecționate manual. 

Aceștia și-au început povestea lumânărilor personalizate în urmă cu 4 ani la Sibiu. Tinerii au fondat o afacere de nișă axată pe producția de lumânări geometrice de orice formă și dimensiune. 

„Ne dedicăm acestei pasiuni în timpul nostru liber, având în vedere că amândoi lucrăm full-time pentru companii multinaționale. Aventura Freya Candles a început cu dorința de a oferi un cadou diferit și personalizat. Plăcerea și satisfacția trăite în crearea primei noastre lumânări ne-au motivat să explorăm și mai mult acest drum. Vom oferi mai multe detalii în răspunsurile următoare”, explică aceștia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Povestea unui cadou unic

Totul a început dintr-o dorință simplă a Andreei pentru un cadou de Crăciun unic: o lumânare cu o geometrie complexă, care nu se găsea în magazine. 

„Având o formare în inginerie, am privit această dorință ca pe o provocare interesantă și o ocazie de a adăuga o notă creativă timpului nostru petrecut împreună acasă, în perioada pandemiei de COVID-19. Aceasta a fost baza pentru explorarea potențialului acestui proiect ca afacere. Inițiat ca un experiment personal de a crea ceva unic folosind cunoștințele mele de inginerie într-un mod creativ, proiectul a evoluat într-o afacere pe măsură ce am început să primim feedback pozitiv și interes din partea comunității. Așadar, Freya Candles a fost rezultatul dorinței noastre de auto-suficiență, curiozitate și aplicare a abilităților tehnice într-un mod nou și creativ”, ne dezvăluie Sergiu.

Lumânările sunt create din ingrediente precum ceara de soia, ceara de albine provenită de la comunitățile de boștinari din județul Sibiu, pigmenții naturali și fitilul din bumbac 100%. Acestea au fost alese datorită angajamentului față de sustenabilitate și calitate, după cum susțin aceștia.

„Ceara de soia și cea de albine sunt preferate pentru că sunt resurse regenerabile și asigură o ardere curată, contribuind la un produs final prietenos cu mediul înconjurător. Pigmenții naturali sunt și ei folosiți pentru a reduce impactul negativ asupra mediului, iar fitilul de bumbac asigură o ardere eficientă și lipsită de fum. Această combinație de materiale nu numai că respectă mediul, dar oferă și un produs estetic și de calitate.”

Lumânări personalizate

Procesul prin care produsul finit este pus spre vânzare nu pare unul foarte complicat, dar cu siguranță este foarte mult de muncă. Fabricarea lumânărilor începe cu selecția atentă a materialelor ecologice, urmată de topirea și pigmentarea cerii la temperaturi precise. Procesul continuă cu turnarea cerii în matrițe pentru formele dorite și se finalizează cu finisarea manuală a fiecărei lumânări pentru a asigura calitatea și eliminarea imperfecțiunilor.

Lumânările pe care Sergiu și Andreea le realizează sunt cu totul speciale, pentru că în spatele lor se află o poveste. „O parte din lumânările din magazinul nostru online sunt unice și exclusive, deoarece designul și matrițele sunt realizate chiar de noi. Acest lucru ne permite să oferim modele personalizate și adaptate cerințelor specifice ale clienților noștri. În paralel, avem și modelele larg cunoscute, unde singura notă personală constă în calitate suprafețelor obținute, a culorilor, a arderii etc.

 În plus, avem o rețetă proprie pentru ceară și respectăm cu rigurozitate parametrii de turnare, ceea ce ne permite să producem lumânări de orice formă și dimensiune și cu cât mai puține defecte. Experiența noastră vastă, acumulată prin turnarea a câtorva mii de lumânări până în prezent, ne califică ca fiind relativ experimentați și ne permite să cunoaștem toți pașii de producție în detaliu, asigurându-ne că fiecare lumânare finală respectă standardele stricte de calitate pe care ni le-am impus”, ne dezvăluie aceștia.

Calitatea produselor

Lumânările promit să ofere clienților o ardere lipsită de substanțe toxice, lucru care este îndeplinit de calitatea ingredientelor cu care sunt fabricate. „Ingredientele principale alese pentru realizarea lumânărilor sunt de așa natură încă să nu aducă în atmosferă elemente toxice. Ceara de soia și fitilul de bumbac asigură o ardere curată, în timp ce pigmenții folosiți de noi au la bază diferite plante, provenind așadar din natură. Arderea uniformă este o provocare pentru noi întrucât lumânările noastre au geometrii complexe, cu variații dimensionale, astfel încât este destul de dificilă arderea integrală a cerii. Principiul din spatele arderii uniforme constă în alegerea unui fitil corespunzător dimensiunii lumânării. Toate aceste asepcte sunt semnalate clienților noștri, iar pentru o ardere în siguranță a lumânării trimitem clienților noștri o serie de recomandări referitoare la modul de utilizare și protecția împotriva incendiilor.”

Aceste produse sunt puse la vânzare online și sunt create în funcție de cererea clientului. De asemenea, pe site se găsește și un ghid de îngrijire care promite „o viață mai lungă” a produselor.