Evenimentul Zilei > International > Franța o duce mai rău decât România? Cea mai gravă criză din ultimul secol
Franța o duce mai rău decât România? Cea mai gravă criză din ultimul secol

Franța o duce mai rău decât România? Cea mai gravă criză din ultimul secol

Joi seară, într-o conferință, Emmanuel Macron a declarat că Franța se confruntă cu cea mai gravă criză medicală din ultimul secol. În Franța, bilanțul epidemiei de coronavirus în această a ajuns la 2.876 de cazuri, iar 61 de persoane și-au pierdut viața.

„Am gânduri de emoţie şi afecţiune pentru familiile şi rudele victimelor. Aceasta este cea mai gravă criză medicală cu care se confruntă Franţa în ultimul secol. În cele mai multe cazuri, virusul nu prezintă pericol, dar pot fi consecinţe grave pentru persoanele vârstnice sau afectate de boli cronice”, a declarat Emmanuel Macron într-un discurs rostit joi seară.

„Tot personalul medical este implicat. Transmit recunoştinţa naţiunii pentru personalul medical”, a adăugat Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

„Suntem abia la începutul acestei epidemii. S-a accelerat peste tot în Europa, s-a intensificat. Prioritatea noastră absolută va fi sănătatea. Nu voi face compromisuri”, a continuat liderul Franţei.

Emmanuel Macron a declarat că alegerile locale, programate duminică şi peste două săptămâni, nu vor fi anulaate.. „Nu există contraindicaţii”. „Urgenţa este să protejăm compatrioţii cei mai vulnerabili. Trebuie să continuăm să câştigăm timp şi să îi protejăm pe cei mai fragili”, a subliniat Emmanuel Macron.

Creşele, şcolile, liceele şi unversităţile din Franţa se vor închide începând de luni, din cauza epidemiei de coronavirus, a precizat preşedintele.

„Sănătatea nu are preţ. Guvernul va mobiliza toate mijloacele financiare necesare. (…) Europa are toate atuurile pentru a oferi lumii antidotul la Covid-19”, a concluzionat Emmanuel Macron.

În Franţa s-au înregistrat până acum 61 de decese provocate de coronavirus şi 2.876 de persoane infectate.