Evenimentul Zilei > Actualitate > Franţa nu se regăseşte nici sub comanda lui Laurent Blanc
Franţa nu se regăseşte nici sub comanda lui Laurent Blanc

Franţa nu se regăseşte nici sub comanda lui Laurent Blanc

Adversarele României în grupa de calificare la Euro 2012 nu au convins în partidele amicale de aseară - ultimele înaintea startului meciurilor din preliminarii -, Franţa cedând în Norvegia, în timp ce Bosnia Herţegovina a remizat, în urmă cu două zile, cu selecţionata Qatarului. România a pierdut aseară, 0-2, la Istanbul, cu reprezantiva Turciei.

Franţa a pierdut meciul amical jucat aseară pe terenul Norvegiei cu scorul de 2-1. "Cocoşii" lui Laurent Blanc – o echipă cu mulţi jucători noi faţă de selecţionata care a dezamăgit la turneul final al Cupei Mondiale din Africa de Sud – au pierdut la Oslo în ciuda faptului că au condus cu 1-0, Hatem Ben Arfa deschizând scorul la scurt timp după pauză.

Atacantul lui Brann, Erik Huseklepp, a reuşit să întoarcă însă de unul singur scorul, profitând de două mari erori ale defensivei franceze. Echipa Franţei, în care au debutat, aseară, opt jucători, îşi continuă seria slabă de rezultate, începută în luna iunie, odată cu eliminarea din grupele Cupei Mondiale şi revolta jucătorilor faţă de selecţionerul de atunci, Raymond Domenech.
România, furată amical

Într-un meci jucat în urmă cu două zile, Bosnia Herţegovina a remizat, scor 1-1, cu selecţionata Qatarului. Bosniacii au deschis scorul prin vedeta din Bundesliga, Vedad Ibisevic, dar asiaticii au remizat dintr-o lovitură de pedeapsă, în partea a doua a jocului.  

O altă viitoare adversară a "tricolorilor", selecţionata Belarusului, s-a impus în deplasare, în Lituania, cu scorul de 2-0. Golurile echipei pregătite de germanul Bernd Stange au fost marcate, în repriza secundă, de atacanţii Vitali Kutuzov (Bari) şi Vyacheslav Hleb (Shenzen Ruby). Şi Albania a câştigat aseară, scor 1-0, pe teren propriu cu reprezentativa Uzbekistanului, Hamid Salihi, atacantul lui Rapid Viena, punctând decisiv în startul meciului.

Cea mai slabă echipă din grupa României de calificare la Euro 2012, Luxemburg, a cedat cu scorul de 5-1 pe terenul Ţării Galilor. Luxemburghezii au reuşit să menţină rezultatul egal până la pauză, însă galezii s-au desprins în partea secundă, prin golurile lui Ledley, King, Williams şi Bellamy. Singurul gol al luxemburghezilor a fost marcat de Kitenge.

România va debuta în campania de calificare la Euro 2012, în 3 septembrie, la Piatra Neamţ, unde va întâlni Albania, iar patru zile mai târziu, în etapa a doua a Grupei D, va merge la Minsk, unde va da piept cu Belarusul.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: