Evenimentul Zilei > International > ȚARA blocată de MANIFESTANȚI! Peste 80.000 DE POLIȚIȘTI vor fi scoși pe STRĂZI
ȚARA blocată de MANIFESTANȚI! Peste 80.000 DE POLIȚIȘTI vor fi scoși pe STRĂZI

ȚARA blocată de MANIFESTANȚI! Peste 80.000 DE POLIȚIȘTI vor fi scoși pe STRĂZI

„Vestele galbene” din Franța au anunțat o nouă zi de manifestații, sâmbătă. Ca răspuns, premierul francez Edouard Philippe a anunțat că peste 89.000 de membri ai forțelor armate vor fi mobilizați.

Douăsprezece vehicule blindate ale jandarmeriei (VBRG) vor fi utilizate la Paris, a adăugat şeful guvernului, referindu-se la un dispozitiv "excepţional". Aproximativ 65.000 de membri ai forţelor de ordine, între care 5.000 la Paris, au fost desfăşuraţi sâmbăta trecută într-o zi care fost marcată de scene de revoltă, inclusiv în capitală.

Turnul Eiffel va fi închis sâmbătă publicului din cauza protestelor „Vestelor galbene”, a anunţat joi compania care gestionează monumentul.

„Evenimentele anunţate pentru sâmbătă 8 decembrie la Paris nu permit primirea de vizitatori în condiţii de siguranţă, SETE a luat decizia de a închide Turnul Eiffel'”, a anunţat într-un comunicat societatea care administrează Turnul Eiffel.

Celebrul monument a mai fost închis pe 24 noiembrie, ziua evenimentelor prevăzute pe Champ-de-Mars, dar care au avut loc în cele din urmă pe Champs-Elysées.

Cu toate acestea, turnul nu a fost închis sâmbăta trecută, ziua manifestaţiilor „vestelor galbene” marcate de violenţe şi scene de revolte în Paris, în special la Arcul de Triumf şi în apropiere de Champs Elysees.

Biletele cumpărate online pentru o vizită prevăzută pentru 8 decembrie vor fi „rambursate automat” fără a fi nevoie de demersuri speciale din partea clienţilor, a precizat SETE, care îşi cere scuze vizitatorilor pentru neplăcerile create, informează Agerpres.