Evenimentul Zilei > Actualitate > Franța ar putea pierde Euro 2016, în urma atacurilor teroriste din Paris. Variantele de rezervă
Franța ar putea pierde Euro 2016, în urma atacurilor teroriste din Paris. Variantele de rezervă

Franța ar putea pierde Euro 2016, în urma atacurilor teroriste din Paris. Variantele de rezervă

În urma celor șase atentate teroriste care au avut loc aseară, în Paris, 128 de persoane au decedat. Campionatul European de fotbal care ar trebui să aibă loc anul viitor în Hexagon ar putea fi găzduit de o altă țară.

Franța este în stare de șoc în aceste momente după cel mai mare atac terorist care s-a abătut asupra acestei țări. Vara viitoare, Euro 2016 este programat să se desfășoare în Franța, însă gazda turneului final s-a putea schimba. 10 iunie – 10 iulie 2016, este perioada în care va avea loc CE, iar orașele franceze în care sunt programtele partidele sunt Bordeaux, Toulouse, Marseille, Lens, Lille, Paris, Saint-Denis, Lyon, Saint-Etienne și Nice.

Noel Le Great, președintele Federației Franceze de Fotbal, a recunoscut că situația este tensionantă pe această temă. „Eram deja foarte îngrijorați cu privire la Euro 2016. Astăzi, evident, grijile noastre sunt și mai mari”, a declarat șeful forului.

UEFA va analiza mai mult ca sigur această situație. Până acum, oficialii de la Nyon au două variante de rezervă în ceea ce privește gazda Campionatului European din 2016. Astfel, Anglia și Germania sunt variantele de rezervă, de oarece sunt țări ce dispun de infrastructura necesară pentru a găzdui fără probleme o asemenea competiție, mai ales că timpul de pregătire va fi scurt.