Evenimentul Zilei > Actualitate > Franța: Angajații unei companii, nevoiți să ceară aprobare prin mail pentru a merge la toaletă
Franța: Angajații unei companii, nevoiți să ceară aprobare prin mail pentru a merge la toaletă

Franța: Angajații unei companii, nevoiți să ceară aprobare prin mail pentru a merge la toaletă

Angajaţii companiei franceze Teleperformance au fost cerut voie să ia o pauză cu ajutorul unui mail. Mai mult, aceștia au aplicat aceeași metodă și pentru a merge la toaletă. Această regulă a fost impusă de o companie clientă, SFR-Numericable, potrivitcotidianul.ro.

Numai 200 de angajați din cei 400 trebuie să respecte această regulă, impusă pentru a pune în funcțiune a unui program „de gestionare a fluxului de apeluri”, la cererea companiei SFR-Numericable.

Programul are scopul de a crește productivitatea muncii, adică „îi obligă pe teleconsilieri să muncească mult mai repede, pentru că limiteaza timpul în care pot salva apelul pe care l-au preluat”, a precizat un sindicalist.

Astfel, pentru a lua o pauză, operatorii trebuie să trimită un mail pentru a primi aprobarea. „Probabilitatea să nu ţi se răspundă este foarte mare. Potrivit statisticilor, şefii nu petrec în faţa monitorului decât 55% din timpul lor. Daca pici în restul de 45% şi dacă preiei un apel care poata dura şi o oră, atunci îţi pierzi cumpătul”.