Evenimentul Zilei > International > François Fillon ar ZDROBI-o pe Marine Le Pen
François Fillon ar ZDROBI-o pe Marine Le Pen

François Fillon ar ZDROBI-o pe Marine Le Pen

Potrivit celui mai recent sondaj de opinie, proaspătul candidat al Dreptei, Fillon s-ar impune categoric în turul II al prezidențialelor din Franța în fața liderei Frontului Național.

Duminică seara, după aflarea rezultatelor alegerilor primare ale Dreptei, care confirmau victoria spectaculoasă a lui François Fillon în fața lui Alain Juppé, președinta Frontului Național, Marine Le Pen, a declarat că, pentru ea, acesta „va fi un foarte bun candidat”.

Programul economic al lui Fillon, calificat drept ultraliberal, este opus celui propus de FN și ar putea atrage mulți votanți ai lui Le Pen.

În orice caz, aceasta este concluzia unui sondaj realizat de institutul Harris. Potrivit acestuia, în turul II al prezidențialelor, Fillon ar câștiga cu 67% față de 33% în fața lui Le Pen.

Și în primul tur al alegerilor prezidențiale, François Fillon ar câștiga în fața Marinei Le Pen, însă la un scor mult mai strâns: 26% față de 24%.

Duminică, în cadrul alegerilor primare ale Dreptei, Fillon a câștigat zdrobitor și în fața primarului de Bordeaux, Allain Juppé, cu 66,5% față de 33,5%.

Alegerile prezidențiale din Franța vor avea loc în anul 2017: primul tur pe 23 aprilie, cel de-al doilea pe 7 mai.