GRUPA E

Napoli – Liverpool 2-0

(Mertens ’81, Llorente ’90)

Carlo Ancelotti, antrenorul Napoli: „Îi mulțumesc lui Klopp că a spus că putem câștiga această competiție. Dar este un drum lung de parcurs. Acum trebuie să ne gândim să progresăm din faza etapelor eliminatorii. Strategia era să avem un joc complet. Pressing înalt, dacă este posibil, dar și apărarea mai profundă, dacă este nevoie. Am făcut totul bine. Trebuie să ne obișnuim cu diferitele momente ale jocului. Când Liverpool a avut controlul, ne-am descurcat bine în apărare și ne-am fructificat șansele. A fost un joc foarte echilibrat. Așa că ne-am descurcat bine, pentru că o consider cea mai bună echipă din Europa. ”

Salzburg – Genk 6-2

(Haland ‘2, ’34, ’45, Hee-chan ’36, Szoboszlai ’45, Junuzovici ’66 / Lucumi ’40, Samatta ’52) – (Ianis Hagi a intrat in minutul 72)

Clasamentul: 1. Salzburg 3p, 2. Napoli 3p, 3. Liverpool 0p, 4. Genk 0p

GRUPA F

Inter Milano – Slavia Praga 1-1

(Barella ’90+2 / Olayinka ’64)

Borussia DortmundBarcelona 0-0

Antrenorul de la Barcelona, Valverde: „Părea că dominăm, dar apoi am avut trei sau patru mingi pe care le-am pierdut și Dortmund a contraatacat cu viteza lor tradițională, la care sunt foarte buni.” Jucătorii lui Dortmund sunt foarte puternici și ne-au lovit cu trei sau patru atacuri consecutive, ceea ce a făcut lucrurile cu adevărat complicate pentru noi. Ter Stegen a fost foarte bun și apoi am început să forțăm din nou un rezultat favorabil nouă, dar nu ne-am străduit suficient. ”

Clasamentul: 1. Slavia Praga 1p, 2. Inter 1p, 3. Barcelona 1p, 4. Dortmund 1p

GRUPA G

Lyon – Zenit Sankt Petersburg 1-1

(Depay ’51 / Azmoun ’41)

Benfica – Leipzig 1-2

(Seferovici ’84 / Werner ’69, ’79)

Clasamentul: 1. Leipzig 3p, 2. Zenit 1p, 3. Lyon 1p, 4. Benfica 0p

GRUPA H

Ajax – Lille 3-0

(Promes ’18, Alvarez ’50, Tagliafico ’62)  (Razvan Marin a ramas pe banca de rezerve la Ajax)

Chelsea – Valencia 0-1

(Rodrigo ’75)

Fundașul lui Chelsea, Cesar Azpilicueta: „Este greu de acceptata acest rezultat pentru că de-a lungul meciului am avut șanse mai bune și am controlat jocul. Este Liga Campionilor și totul se poate decide prin mici detalii. Ei marchează un gol și noi nu ne-am putut fructifica șansele noastre. Încercăm să construim ceva special. Avem o echipă tânără. Dar trebuie să obținem rezultate imediat. Este o lecție pe care trebuie să o învățăm ca echipă. Mai avem cinci meciuri pentru a ne califica.”

Clasamentul: 1. Ajax 3p, 2. Valencia 3p, 3. Chelsea 0p, 4. Lille 0p