Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul șef Transelectrica, în arest preventiv. Procurorii fac acuzații grave
Fostul șef Transelectrica, în arest preventiv. Procurorii fac acuzații grave

Fostul șef Transelectrica, în arest preventiv. Procurorii fac acuzații grave

Procurorii Parchetului General l-au trimis în judecată pe fostul șef al Transelectrica Marius Carașol pentru înșelăciune și uz de fals, fiind acuzat că și-a falsificat diploma de inginer pentru a ocupa funcția de conducere în companie.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, Marius Caraşol a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru uz de fals, în legătură cu diploma de inginer seria D nr. 0286614 depusă la cererea de angajare la General Electro Proexim, uz de fals, în legătură cu acelaşi document depus la cererea de angajare la Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica SA, şi înşelăciune (parte civilă – Transelectrica).

Procurorii susţin că Marius Caraşol a utilizat acte false, respectiv documente de studii din care reieşea faptul că a urmat cursurile Universităţii Politehnica Bucureşti, fiind inginer diplomat, pentru angajarea sa la diferite entităţi economice.

Dosarul a fost trimis la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Parchetul a propus instanţei menţinerea arestului preventiv luat faţă de Marius Caraşol, precum şi a sechestrului asigurător instituit asupra a două imobile şi a unui cont bancar. Prejudiciul se ridică la 460.000 de lei – indemnizaţii brute încasate, potrivit Agerpres.

Marius Caraşol a trecut în CV că are diplomă de inginer diplomat, după ce ar fi absolvit în anul 2005 Universitatea Politehnica Bucureşti. Diploma s-a dovedit însă a fi falsă.

Potrivit Edupedu.ro, Caraşol ar fi urmat cursurile Universităţii Politehnica Bucureşti, a repetat doi ani de facultate, dar nu a mai absolvit.

Marius Caraşol a fost revocat în luna septembrie din funcţiile de preşedinte al Transelectrica şi poziţia de membru al directoratului companiei.