Evenimentul Zilei > Politica > Fostul șef al SRI, George Maior, Doctor Honoris Causa
Fostul șef al SRI, George Maior, Doctor Honoris Causa

Fostul șef al SRI, George Maior, Doctor Honoris Causa

Viitorul amabasador al României în SUA a primit titlul academic din partea Universității „Andrei Șaguna”, din Constanța

George Maior a susţinut în Aula Magna a Universităţii „Andrei Şaguna” cursul festiv de încheiere a studiilor, promoţia 2015 urmând să-i poarte numele, conform tradiţiei instituţiei. „Întotdeauna le spun studenților mei că triada care definește evoluția și identitatea profesională într-o asemenea carieră pornește de la informație, ajunge la cunoaștere pentru ca, la sfârșit, să ajungă la înțelepciune”, a declarat fostul șef al SRI. Acesta le-a vorbit studenților și despre contextul tot mai tensionat de la graniţă:„Cred că România are o responsabilitate mare în a atrage atenţia atât Uniunii Europene cât şi NATO în a defini o agendă diplomatică şi o agendă de securitate care să trateze aceste probleme şi să ne protejeze ca teritoriu naţional, dar şi pe aliaţii noştri”.


FOTO: George Maior a susținut ultimul curs pentru promoția 2015 a universității constănțene FOTO: FERI PREDESCU A revenit în diplomație

Ulterior, George Maior a primit titlul de Doctor Honoris Causa, reprezentanţii universităţii marcând în „laudatio” aspecte din activitatea fostului şef al SRI:

„După o carieră încununată de succes în fruntea SRI, Excelenţa Sa George Cristian Maior a revenit în diplomație, fiind recent numit ambasador al României în SUA. Titlul de Doctor Honoris Causa este un simbol al recunoașterii valorii profesionale, academice și a prestigiului său științific, onorând, prin aceasta, o personalitate publică de prim rang, care activează de aproape 25 de ani în spaţiul reprezentării internaţionale a României şi în sfera legislativă şi de securitate naţională”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.