Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul șef al județului Cluj a fost audiat la Poliție pentru că și-a FALSIFICAT diploma de licență
Fostul șef al județului Cluj a fost audiat la Poliție pentru că și-a FALSIFICAT diploma de licență

Fostul șef al județului Cluj a fost audiat la Poliție pentru că și-a FALSIFICAT diploma de licență

Liberalul Mihai Seplecan a fost citat să se prezinte la sediul Poliției Cluj Napoca, în calitate de suspect, într-un dosar privind falsul și uzul de fals, al unei diplome de licență.

Polițiștii susțin că Seplecan s-a folosit de o diplomă de licență falsă cu ajutorul căreia s-a angajat, fiind susținut politic, în funcțiile de director de dezvoltare la Hidroserv Cluj, director de marketing la Electrica Dezvoltare și a oferit servicii de consultanță juridică, pentru care a fost remunerat, unor primării din județul Cluj, conduse de primari de la PNL.

Potrivit unor surse judiciare, Seplecan nu a vrut să dea nicio declarație susținând, în continuare, că nu știe cine a falsificat diploma de licență. ”Domnul Seplecan a cerut să fie asistat de un avocat și va fi audiat la o dată ulterioară. Totodată i s-a pus în vedere să predea diploma de licență în original deoarece trebuie supusă unei expertize grafologice”, spune un polițist.

Oamenii legii au suspiciuni că fostul președinte al CJ Cluj nu a prezentat niciodată originalul diplomei de licență, ci doar copii ale acesteia, tocmai pentru a nu fi prins că el nu a absolvit niciodat vreo facultate.

A fost cel mult student la veterinari

În realitate, fostul liberal nu a absolvit, niciodată, vreo facultate. Din verificările efectuate de polițiști a rezultat că Seplecan a fost cel mult student în anul doi la Facultatea de Științe Agricole și Medicină Veteriară, după care a vrut să candideze pentru un loc la Academia de Poliție.

Din aceleași verificări a mai rezultat că Mihai Seplecan s-a angajat șofer la o regie autonomă din Cluj Napoca, după care a fost mutat pe un post de topometrist.

Diploma de licență despre care polițiștii susțin că este falsă, a fost emisă de Universitatea Spiru Haret din București, specializarea ”drept și administrație public”, devenind în anul 2005, jurist.

A fost dat afară din partid și de la CJ Cluj

Mihai Seplecan a devenit președinte la CJ Cluj, la scurt timp după arestarea pentru fapte de corupție a lui Horea Uioreanu. Numele lui Seplecan nu este străin de scandaluri, el fiind audiat ca și martor într-un dosar de trafic de persoane, numele lui fiind pomenit de mai multe tinere forțate să se prostitueze.

După ce a devenit președinte la CJ Cluj, Seplecan a stârnit mai multe scandaluri, văzând corupție peste tot. Cei care au lucrat cu el susțin faptul că acesta nu semna niciun document legat de derularea unor mari investiții din județul Cluj, fără ca în prealabil să sesizeze DNA și să ceară o opinie de la procurori.

În cele din urmă, Seplecan a fost ”debarcat” în cursul lunii decembrie 2015, iar ulterior, în cursul lunii martie 201, a fost dat afară și din PNL. Cu această ocazie și-a pierdut și mandatul de consilier județean.