Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul secretar de stat în MJ Ovidiu Puţura, trimis în judecată de DNA pentru șpagă! Sechestru pe 80.970 de euro găsiți în casă!
Fostul secretar de stat în MJ Ovidiu Puţura, trimis în judecată de DNA pentru șpagă! Sechestru pe 80.970 de euro găsiți în casă!

Fostul secretar de stat în MJ Ovidiu Puţura, trimis în judecată de DNA pentru șpagă! Sechestru pe 80.970 de euro găsiți în casă!

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Ovidiu Puţura, judecător suspendat la Tribunalul Bistriţa şi fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, pentru dare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat al DNA , în noiembrie 2014, Ovidiu Puţura i-a promis judecătoarei Corina Iacob, de la Tribunalul Bistriţa – Secţia civilă, că, din funcţia pe care o va exercita în perioada următoare în Ministerul de Justiţie, respectiv aceea de secretar de stat, sau printr-un funcţionar de legătură ce îi poate influenţa pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va asigura promovarea, de către o persoană din familia judecătoarei, a examenului pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia.

"În schimbul intervenţiei promise, Puţura i-a solicitat judecătoarei Iacob să pronunţe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soţia sa era reclamant recurent. În acelaşi context, Puţura a remis inculpatei Iacob, prin intermediul soţiei sale, foloase necuvenite, constând în articole de încălţăminte", se spune în comunicat.

DNA precizează că, în perioada 2013 – 2014, Ovidiu Puţura a primit de la o persoană foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în cheltuieli aferente unor partide de vânătoare, cheltuieli aferente unor sejururi la mare, un costum de vânătoare şi suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători, într-un dosar în care persoana respectivă avea calitatea de inculpat, în vederea obţinerii unei hotărâri favorabile acestuia din urmă.

  • În cauză, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumelor de 80.970 euro şi 966 USD, ridicate de la Ovidiu Puţura cu ocazia percheziţiei domiciliare.

Procurorii anticorupţie au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de Corina Iacob pentru luare de mită.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţi de Apel Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: