Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul primar de Craiova, Antonie Solomon, a fost eliberat condiționat din închisoare
Fostul primar de Craiova, Antonie Solomon, a fost eliberat condiționat din închisoare

Fostul primar de Craiova, Antonie Solomon, a fost eliberat condiționat din închisoare

Solomon a fost eliberat de magistrații craioveni. În detenție, fostul primar a scris trei cărți pentru a-și micșora pedepasa. Inițial, Solomon a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru luare de mită. Din această pedeapsă, fostul ptrimar a executat un an și două luni.

Acesta a fost și motivul pentru care avocaţii acestuia au cerut eliberarea fostului edil al Craiovei. Potrivit Codului Penal, una din condiţiile eliberării condiţionate este ca inculpatul să fi executat cel puţin două treimi din durata pedepsei. Solomon a fost condamnat după ce a primit mită 50.000 de euro de la omul de afaceri din Piteşti Cornel Penescu. În schimbul banilor, trebuia să-i elibereze acestuia o autorizaţie de construire a unui nou magazin şi să îi faciliteze racordarea la reţeaua de transport în comun din Craiova. Şi asta chiar în mandatul de primar al lui Antonie Solomon, între 2004 şi 2010.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.