Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, a fost eliberat condiţionat din închisoare: S-a făcut dreptate! Dumnezeu să ajute Justiţia din România!
Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, a fost eliberat condiţionat din închisoare: S-a făcut dreptate! Dumnezeu să ajute Justiţia din România!

Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, a fost eliberat condiţionat din închisoare: S-a făcut dreptate! Dumnezeu să ajute Justiţia din România!

Magistraţii Judecătoriei Craiova au admis, joi, cererea de eliberare condiţionată a fostului primar al Craiovei Antonie Solomon, condamnat în 2013 la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 3 zile.

„Judecătoria Craiova admite propunerea de liberare condiţionată formulată Penitenciarul Pelendava Craiova, privind pe condamnatul Solomon Antonie. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului nr. 121/2013 emis de Tribunalul Bucureşti, secţia I penală. În baza art. 275 pct. 4 alin. 3 C.p.p. Cheltuielile judiciare în cuantum de 50 de lei,rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică azi 13.11.2014″, se arată în încheierea de şedinţa. Solomon a negat vehement implicarea să în cazul „mită de la PIC”

„S-a făcut dreptate! Dumnezeu să ajute Justiţia din România!”, le-a transmis Antonie Solomon, astăzi, unor prieteni apropiaţi.

Fostul primar al Craiovei a fost condamnat după ce a fost acuzat că a primit mită 50.000 de euro de la omul de afaceri Cornel Penescu, acţionar principal al firmei PIC din Piteşti, în schimbul eliberării unei  autorizaţii de construire a unui nou magazin şi să îi faciliteze racordarea la reţeaua de transport în comun din Craiova, potrivit rechizitoriului.

Procesul a început la Tribunalul Argeş, iar în iulie 2010 a fost strămutat la Tribunalul Galaţi. Apoi, în februarie 2013, a ajuns la instanţa supremă, după ce Solomon a devenit senator. În noiembrie 2013, Senatul a constatat încetarea mandatului de senator a lui Antonie Solomon, începând din 20 septembrie, când a fost condamnat la închisoare.

Antonie Solomon a fost primar al Craiovei între 2004 şi 2012. În 2004, el a fost ales primar din partea PSD, iar la alegerile locale din 2008 a candidat din partea PDL şi a obţinut al doilea mandat. În 2010, Solomon a fost arestat preventiv, eliberat, apoi a fost condamnat. Cât timp a fost arestat a fost suspendat din funcţia de primar. În 2012, după ce fusese eliberat, a candidat din nou la Primăria Craiova, însă a pierdut alegerile în favoarea Liei Olguţa Vasilescu (PSD).

Antonie Solomon a scris în închisoare trei cărţi pentru a-şi micşora pedepasa. Din pedeapsa de 3 ani, fostul primar al Craiovei a executat un an şi două luni. Potrivit Codului Penal, una din condiţiile eliberării condiţionate este că inculpatul să fi executat cel puţin două treimi din durata pedepsei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.