Evenimentul Zilei > Politica > Fostul premier Mihai Tudose, despre neînțelegerile din coaliție: Nu ne-am luat din dragoste. Nu ne înţelegem pe câteva chestii
Fostul premier Mihai Tudose, despre neînțelegerile din coaliție: Nu ne-am luat din dragoste. Nu ne înţelegem pe câteva chestii

Fostul premier Mihai Tudose, despre neînțelegerile din coaliție: Nu ne-am luat din dragoste. Nu ne înţelegem pe câteva chestii

Mihai Tudose a recunoscut că există dispute în coaliția de guvernare, dar spune că această alianță funcționează. Fostul premier spune că este normal să existe divergențe de opinie, mai ales că alianța a fost una de compromis, iar PSD și PNL nu împărtășesc aceeași doctrină.

Fostul premier Mihai Tudose a comentat neînțelegerile din coaliția de guvernare, între PSD și PNL. A spus că această alianță a fost soluție de compromis și că, momentan, funcționează.

Există neînțelegeri

Mihai Tudose a mai declarat și această colaborare dintre cele două partide nu înseamnă că văd lucrurile în același mod. Discuții vor mai apărea, probabil, și în perioada următoare

„Nu ne înţelegem pe câteva chestii, în rest este bine. Totuşi ţara e în picioare. Încă. Nu ne-am luat din dragoste. Ne-am luat din interesul de a nu lăsa ţara în criză, haos şi aşa mai departe. Dar nu poate să spună nimeni că, gata, ne-am uniformizat doctrinele, toţi vedem lucrurile la fel. Noi vrem ca lumea să o ducă mai bine. Nu putem fi neapărat o ţară foarte fericită cu nişte oameni foarte trişti, care să înceapă să nu aibă bani de medicamente, de facturi sau de mâncare“, a spus Mihai Tudose, la Prima TV.

Cu cât vor crește pensiile

Fostul premier a vorbit despre creșterea pensiilor și a spus că o majorare de 10% este posibilă. „Vrem să crească pensiile, vrem să crească salariile şi se poate. Doctrina liberală zice să se descurce, piaţa se reglează, vor creşte ele singure. Nu o să crească nicio pensie singură.

Ministrul de Finanţe şi ministrul Muncii au făcut o analiză pe datele de astăzi. Legea ne obligă să le mărim cu 5,7%, cât a fost inflaţia anul trecut. Am zis să fie măcar 10%. Inflaţia este acum la 15%.

Partenerii noştri de la PNL vor mai mult? Este în regulă. Este decizia primului ministru, poate găsim soluţii să facem 20%. Nu avem nicio problemă, noi dorim chestia asta. Dar până una alta, noi am identificat posiblitatea unei majorări de 10%. Ei nu vor deloc. Banii poţi să îi iei şi din altă parte, dar asta nu înseamnă că trebuie să tăiem complet investiţiile, să nu mai facem PNRR-ul, să oprim tot în ţară. Trebuie să găsim un echilibru”, a declarat Mihai Tudose, potrivit news.ro.