Fostul ministru Sebastian Vlădescu vrea aurul înapoi. ICCJ decide ce face cu lingourile

Fostul ministru Sebastian Vlădescu vrea aurul înapoi. ICCJ decide ce face cu lingourile

Înalta Curte de Casație și Justiție a rămas în pronunțare, marți, cu privire la cererea de restituire a cauțiunii de 1 milion de euro depuse de fostul ministru de Finanțe, Sebastian Vlădescu, fiind vorba inclusiv despre trei lingouri de aur. Vlădescu este judecat în cameră preliminară alături de fostul deputat Cristian Boureanu și Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Din vară, nicun inculpat nu se mai află sub control judiciar, astfel că aceștia cer restituirea garanțiilor.

DNA a fost pus sechestru până la concurenţa sumei de 15.096.000 euro pe bunurile deţinute de cei cinci inculpaţi cercetaţi în dosarul de corupţie privind reabilitarea unor tronsoane de cale ferată, printre care fostul ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu şi fostul deputat Cristian Boureanu.

„Procurorii (…) au dispus măsuri asigurătorii până la concurenţa sumei de 15.096.000 euro, iar până în prezent au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 2.139.807 euro (bunuri imobile în valoare de 1.973.140 euro şi bunuri mobile în valoare de 166.667 euro) deţinute de inculpaţii Costea Mircea Ionuţ, Mititelu Mihaela, Dascălu Constantin, Boureanu Cristian şi Vlădescu Sebastian”, se arată într-un comunicat al DNA.

În acest dosar, Sebastian Vlădescu este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă în formă continuată, Cristian Boureanu - trafic de influenţă; Mircea Ionuţ Costea (cumnatul lui Mircea Geoană, fost director al Eximbank) - trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită; Mihaela Mititelu (persoană apropiată de conducerea CFR) - trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită; Constantin Dascălu (fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor) - luare de mită.

Ne puteți urmări și pe Google News

În luna mai 2018, DNA a stabilit o cauţiune de un milion de euro pentru Sebastian Vlădescu, iar acesta a garantat cu lingouri, bani şi immobile.