Evenimentul Zilei > Politica > Fostul ministru al Afacerilor, Florin Jianu: „Niciunul dintre miniştrii prezenţi la şedinţa de Guvern nu ştia despre acele acte”
Fostul ministru al Afacerilor, Florin Jianu: „Niciunul dintre miniştrii prezenţi la şedinţa de Guvern nu ştia despre acele acte”

Fostul ministru al Afacerilor, Florin Jianu: „Niciunul dintre miniştrii prezenţi la şedinţa de Guvern nu ştia despre acele acte”

Fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Florin Jianu, a declarat că miniştrii prezenţi la şedinţa de Guvern nu ştiau despre OUG 13.

„În şedinţa de Guvern nu se votează, nu ai posibilitatea să te opui uni act normativ. Singurii implicaţi într-un act normativ sunt iniţiatorul, avizatorii şi premierul care îşi asumă acel act. Posibilitatea de a interveni pe un act normativ o ai numai dacă materialele ţi-au fost trimise cu câteva zile înainte şi au fost prezentate în şedinţele pregătitoare. Eu cred că niciunul dintre miniştrii prezenţi la şedinţa de Guvern nu ştia despre acele acte care au fost aduse la sfârşitul şedinţei (OUG 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală- n.r)”, a declarat Florin Jianu, citat de Agerpres.

Acesta a demisionat din Guvern la două zile după şedinţa în care a fost aprobată OUG 13.

Pe de altă parte, Florin Jianu a precizat că nu este interesat de nicio funcţie publică, însă va rămâne activ în zona antreprenoriatului şi va ajuta, ca voluntar, fosta sa echipă pentru a aplica măsurile începute.

„Nu mă interesează nicio funcţie publică. Mă interesează ca tot ceea ce am început ca ministru şi tot ceea ce Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România a început de 25 de ani de când există să fie pus în practică. Ţin în continuare legătura cu secretarii de stat din minister şi discut cu ei despre programele ministerului. Suntem într-o competiţie globală pe care noi, ca ţară, nu ne permitem să o pierdem. Datele arată că în 2016 investiţiile străine directe au fost mai multe, ca volum, decât în anul anterior, cu câteva sute de milioane, iar acest trend trebuie să continue”, a apreciat fostul ministru.

Acesta a punctat că mediul economic este primul care se resimte în momentul în care societatea nu este aşezată şi de aceea „pe social lucrurile trebuie să se echilibreze”. Jianu a precizat că cel mai important lucru în acest moment este pacea socială.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: