Fostul director al serviciului moldovean de informaţii, agresat pe stradă

Fostul director al serviciului moldovean de informaţii, agresat pe stradă

Fostul director al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) din Republica Moldova, Artur Reşetnicov, candidat pe lista Partidului Comuniştilor în alegerile de duminică, a fost atacat în această noapte de persoane necunoscute care i-au produs răni foarte grave, a anunţat fosta formaţiune de guvernământ.

Artur Reşetnicov "a fost ţinta unui atac sălbatic", a anunţat partidul condus de fostul preşedinte Vladimir Voronin. Reşetnicov a fost atacat de persoane necunoscute, a fost bătut cu cruzime, fiind găsit ulterior cu multiple răni, inclusiv în regiunea capului, de către soţia sa, în apropierea casei, potrivti sursei citate.

El este internat acum la Spitalul de Urgenţă, fiind în afara oricărui pericol. Medicii care l-au îngrijit au declarat însă pentru Unimedia că fostul oficial s-a ales doar cu o comoţie cerebrală şi nu ar fi suferit răni atât de puternice.

Conform primelor declaraţii ale sale, persoanele care l-au agresat vorbeau limba rusă şi au simulat de câteva ori că îl împuşcă, ameninţându-l cu pistolul. A fost torturat şi i-au fost administrate substanţe psihotrope, fiind obligat să semneze anumite documente, a mai susţinut acesta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fostul director al SIS a mai declarat presei că i s-ar fi cerut să ofere materiale compromiţătoare despre fostul preşedinte Vladimir Voronin.

Artur Reşetnicov, în vârstă de 35 ani, a fost director SIS în perioada noiembrie 2007 - septembrie 2009, după ce a ocupat mai mulţi ani funcţia de consilier al lui Voronin. Mai multe partide, dar şi presa de la Chişinău, l-au acuzat că a îndeplinit comenzi politice, inclusiv împotriva opozanţilor politici ai comuniştilor, iar unele publicaţii au scris chiar că este rudă cu Vladimir Voronin.

Poliţia din Chişinău a anunţat că urmăreşte toate pistele în acest caz, inclusive ipoteza unei înscenări, după ce Reşetnicov ar fi declarat anchetatorilor şi medicilor că a fost atacat în momente diferite ale zilei.