Halep, numărul 1 mondial, continuă să nu aibă niciun tehnician, chiar dacă a trecut mai bine de o lună de când Darren Cahill a rupt colaborarea cu sportiva noastră. 

Ar trebui să se uite în oglindă și să se întrebe ce îi trebuie. Asta este cea mai importantă întrebare. Are nevoie de un sparring, de un partener de călătorie, de un profesionist care te poate ajuta la îmbunătățirea tehnicii sau tacticii? Ce îți trebuie cu adevărat?

Când sunt în fața unei jucătoare o întreb ce are nevoie, ce îi trebuie, ce așteaptă de la mine. Sunt antrenori care au nevoie de un loc de muncă și nevoia lor devine mai importantă decât nevoia jucătorului. Asta este foarte periculos!

Nevoia jucătorului este pe primul loc. Jucătorul trebuie să își asume responsabilitatea. De multe ori vedem că managerul sau părinții iau decizia, dar până la urmă sportivul este cel care trebuie să facă asta. Nu este ușor, e o responsabilitate importantă, dar așa trebuie făcute lucrurile", a spus Sven Groeneveld, antrenorul care s-a despărțit de Sharapova în martie, la emisiunea Inside The Tour.

 

Te-ar putea interesa și: