”Din păcate, nu mă aflu în ţară, la acest moment. Însă, pentru mine, această achitare este firească. Eu nu am încheiat războiul cu aceste bestii de oameni, mă refer la Onea, Răileanu şi Portocală. Voi lupta în continuare. Cu siguranţă, cunoaşteţi faptul că deja le-am făcut plângeri penale tuturor acestor procurori şi magistraţi. Războiul cu mine nu s-a încheiat. Mă bucură faptul că am întâlnit un magistrat corect, care a avut curajul să ia această decizie care nu a fost deloc uşoară. Îi mulțumesc din suflet acestui judecător minunat. Vă mulţumesc şi dvs celor care aţi fost alături de mine şi sper ca totul să se încheie cu bine şi cât mai repede”, a declarat Ana Maria Pătru.

Dosarul a fost instrumentat de DNA Ploiești, instituția fiind condusă la momentul respectiv de procurorul Lucian Onea. După ce a fost eliberată din arest, Ana Maria Pătru a spus în permanență că este nevinovată și că cei doi procurori au comis un grav abuz. ”Sigur, mi-aș fi dorit să-i văd arestați, umiliți, batjocoriți, în cătușe, să treacă și ei prin ce am trecut noi”, declara în ianuarie 2019, Ana Maria Pătru.

Șeful AEP a fost trimisă în judecată deoarece, potrivit DNA, a pretins și primit suma de 210.000 de euro. „În schimb, aceasta a promis că va susţine derularea în bune condiţii a unui contract încheiat de acea societate cu AEP, precum şi că va susţine societatea să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat”, susţineau procurorii.

O altă acuzație DNA, despre care judecătorul care a pronunțat achitarea, susține că este o ficțiune, se referă la faptul că Pătru ar fi pretins suma de 15.000 de euro, de la o firmă, pentru a nu pune piedici în derularea unui contracte încheiate cu AEP.