Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a PICCJ preciza inițial că pe rolul Secției sunt înregistrate 18 dosare pe numele acesteia. Un al 19-lea dosar al fostei șefe a DNA a fost costituit urmare a plângerilor penale care vizau semnarea în 2009 a Protocolului PICCJ-SRI, atunci când Kovesi era procuror general. 

Vineri, Kovesi s-a prezentat în fața procurorilor SIIJ, într-un dosar care a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de Sebastian Ghiţă. În legătură cu acest dosar, SIIJ a transmis vineri două comunicate Biroului de Presă din cadrul Parchetului General, însă presa a primit, oficial, doar unul.

Astfel, un comunicat viza învinuirea Laurei Codruţa Kovesi, iar cel de-al doilea explica extinderea cercetărilor, in rem, în privinţa unui comunicat al Parchetului General din 2017, privind extrădarea lui Nicolae Popa, cel în care PICCJ susținea că Poliția Română ar fi achitat integral costurile repatrierii fostului director al FNI. Cu privire la acuzațiile de „cenzură” în comunicatele de presă, procurorul general Augustin Lazăr – cel care, potrivit legii, avizează aceste documente – precizează că „orice insinuări privind încălcări ale legii de către Parchet (…) sunt neavenite și urmăresc destabilizarea Ministerului Public”. Nu este pentru prima oră când Augustin Lazăr este acuzat că o „acoperă” pe fosta șefă a DNA. Susținerea procurorului general pentru Kovesi s-a numărat printre motivele pentru care ministrul Justiției Tudorel Toader a solicitat revocarea lui Augustin Lazăr.