Pendiuc a fost judecat pentru fapte de corupție în dosarul „Publitrans”, prejudiciul ridicându-se la peste 6 milioane de euro.

El a fost condamnat la o pedeapsa de 6 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită și la 6 ani de închisoare pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată. Potrivit instanței, inculpatul urmează să execute pedeapsa cea mai grea, și anume 6 ani de închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, rezultând o pedeapsă de 8 ani de închisoare.

Fiica fostului primar, Emanuela Pendiuc, a fost condamnată la o pedeapsă de 4 ani de închisoare pentru complicitate la infracțiunea de luare de mită. Totodată, instanța a condamnat-o la o pedeapsa de 3 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor. Potrivit instanței, inculpata urmează sa execute pedeapsa cea mai grea, și anume 4 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, rezultând o pedeapsă de 5 ani de închisoare.

Decizia nu e definitivă, putând fi atacată cu apel.