Evenimentul Zilei > Actualitate > Fost luptător în forțele de menținere a păcii din Kosovo, răpus de COVID-19 la 42 de ani
Fost luptător în forțele de menținere a păcii din Kosovo, răpus de COVID-19 la 42 de ani

Fost luptător în forțele de menținere a păcii din Kosovo, răpus de COVID-19 la 42 de ani

Un fost jandarm și luptător în cadrul forțelor de menținere a păcii în fosta Iugoslavie a fost răpus la doar 42 de ani din cauza infecției cu virusul COVID-19.

Un fost jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava a murit în prima zi a anului, la doar 42 de ani, după ce contactase virusul COVID- 19. Neculai Prostire fusese confirmat cu virusul SARS-CoV-2 la jumătatea lunii decembrie 2020, iar după câteva zile de la confirmare, pe 19 decembrie s-a internat la secția ATI a Spitalului Județean Suceava.

Potrivit presei locale, bărbatul nu avea alte comorbidități cunoscute, însă saturația de oxigen îi scăzuse mult, având nevoie de ventilație manuală. În zilele ulterioare internării starea sa s-a înrăutățit tot mai mult, bărbatul murind în prima zi a noului an.

Neculai Prostire și-a început activitatea în cadrul Grupei de Supraveghere și Intervenție Fălticeni, în anul 2004, unde și-a continuat activitatea aici munca până în anul 2012. În perioada decembrie 2010-iunie 2011 el a participat la misiunea internațională de menținere a păcii în provincia Kosovo, din fosta Iugoslavie.

Conducerea Inspectoratului de jandarmi Județean Suceava a transmis un mesaj de condoleanțe familiei și celor care l-au cunoscut și prețuit: ”În aceste momente de tristețe, ne manifestăm regretul față de pierderea fostului nostru camarad și transmitem sincere condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.

În județul Suceava, rata de incidență este în scădere

Potrivit unei informări oficiale a oficialilor, numărul sucevenilor care au murit după ce s-au infectat cu noul coronavirus a ajuns la 787.

Anul 2021 a început, în județul Suceava, cu o scădere a ratei de incidență a noului coronavirus. În prima zi a lui 2021 s-au raportat doar 50 de cazuri de COVID-19, fiind prelucrate 327 de teste. Numărul total al persoanelor infectate la nivelul județului a ajuns la 15.726, iar conform Instituției Prefectului 13.884 de pacienți au fost declarați vindecați până în acest moment. La nivelul județului mai sunt 909 de cazuri active de infecție. Incidența cumulată din ultimele 14 zile a scăzut de la 1,27 la 1,17 de cazuri la mia de locuitori.

Foto: Facebook Jandarmeria Suceava