Evenimentul Zilei > Actualitate > Un fost internațional român a ratat transferul la Manchester City din cauza impresarilor: „Erau doi frați. Au vrut bani pentru ei”
Un fost internațional român a ratat transferul la Manchester City din cauza impresarilor: „Erau doi frați. Au vrut bani pentru ei”

Un fost internațional român a ratat transferul la Manchester City din cauza impresarilor: „Erau doi frați. Au vrut bani pentru ei”

Alin Stoica, fost fotbalist, a povestit cum a ratat un transfer la Manchester City, din cauza fraților Ioan și Victor Becali, care au solicitat un comision prea mare.

Alin Stoica (39 de ani), fost internațional român, n-a reușit niciodată să-și atingă adevăratul potențial. Fiul lui Tudorel Stoica a evoluat în marea parte a carierei în Belgia, pentru Anderlecht (1996 – 2002) și FC Bruges (2002 – 2004). Ex-mijlocașul, care a fost selecționat de 13 ori în echipa națională, fără să marcheze vreun gol, a povestit că, în 2002, a avut o ofertă de la Manchester City. La acea vreme, „cetățenii” nu erau la fel de potenți financiari ca astăzi, pentru că nu erau patronați de Mansour in Zayed Al Nahyan. Totuși, Stoica ar fi putut evolua la o formație din Premier League.

„Lucrurile au fost clare. S-a terminat totul când trebuia să merg la Manchester City, m-a vrut Kevin Keegan, iar acei bișnițari – erau doi frați – au vrut bani pentru ei. Era și Ronny Rosenthal (n.red. – fostul jucător al lui Liverpool) și erau trei impresari, nu au putut să ia toți trei bani. Atunci m-aș fi suit în avion și plecam. Intrasem în ultimele șase luni cu Anderlecht. Era oferta concretă, la prânz trebuia să ne suim în avion, iar seara (cei de la City) auziseră ceva de mine. Bă, dă-o-ncolo! Auziseră în patru-cinci ore. Moral, am ajuns. Pentru că trebuia să ajung acolo”, a spus Alin Stoica la GSP Live.