Evenimentul Zilei > International > Forțele ucrainene au început numărătoarea inversă. Data declanșării contraofensivei împotriva rușilor: „Vor fi evenimente foarte importante”
Forțele ucrainene au început numărătoarea inversă. Data declanșării contraofensivei împotriva rușilor: „Vor fi evenimente foarte importante”

Forțele ucrainene au început numărătoarea inversă. Data declanșării contraofensivei împotriva rușilor: „Vor fi evenimente foarte importante”

Contraofensiva trupelor ucrainene pentru eliberarea zonelor ocupate de Rusia ar putea începe în câteva zile. Informația a fost prezentată de purtătorul de cuvânt al Serviciului de Informații pentru Apărare al Ucrainei. Oficialul a anunțat că în câteva zile vor avea loc evenimente importante pe întregul front din Donbas. Contraofensiva programată de Kiev ar putea avea legătură cu data de 24 august, când se sărbătorește Ziua Independenței Ucrainei.

Serviciul de Informații pentru Apărare din Ucraina a sugerat că începerea unei contraofensive, „mult așteptate și promovate”, pentru recâștigarea teritoriului ocupat de Rusia ar putea începe în curând. Informația a fost prezentată de purtătorul de cuvânt al instituției, Andrii Yusov, într-un discurs televizat.

„În viitorul apropiat, vor fi evenimente foarte importante pe întregul front. (…) Nu are legătură cu vreo dată anume, totuși, trebuie să luăm în considerare factorul Zilei Independenței Ucrainei”, a declarat Andrii Yusov, purtător de cuvânt al Serviciului de Informații pentru Apărare al Ministerului Apărării al Ucrainei.

Cei care au cunoștință despre istoria Ucrainei știu că pe 24 august este sărbătorită Ziua Independenței. Deci, contraofensiva ar putea avea legătură cu acest eveniment.

„Directia principală de informații a spus de mult timp că august și septembrie vor fi perioade extrem de importante pentru dezvoltarea ulterioară a evenimentelor pe întreg frontul”, a spus Yusov.

Oficialii ucraineni au anunțat de mai multă vreme că urmează o contraofensivă pentru eliberarea teritoriului ocupat în acest război. Linia urmărită este în sud. Până în prezent, au avut loc mai multe lovituri cu rachete asupra liniilor rusești de aprovizionare, a bazelor aeriene, inclusiv din Crimeea, dar și a depozitelor de muniții. Pe front, în schimb, câștigurile au fost destul de limitate, după cum notează CNN.

Sursa foto. Twitter

Consilierul lui Zelenski confirmă contraofensiva

Mihail Podoliak, consilierul președintelui Volodimir Zelenski a anunțat că liniile de aprovizionare rusești vor fi vizate de noi atacuri. El a mai spus că toată lumea trebuie să se aștepte la lovituri similare cu cele de săptămâna trecută care a provocat distrugeri într-o bază aeriană din Crimeea.

Ucraina este angajată într-o contraofensivă menită să creeze „haos în cadrul forțelor ruse”, a precizat Mihail Podoliak. El a precizat că armata ucraineană va continua să lovească liniile de aprovizionare ale rușilor din teritoriile ocupate. Consilierul prezidențial a lăsat să se înțeleagă că în următoarea perioadă ar putea avea loc mai multe asemenea atacuri. Spre deosebire de purtătorul de cuvânt al Serviciului de Informații pentru Apărare, Podoliak vorbește despre „următoarele două sau trei luni”.

„Peninsula Crimeea ocupată de ruși este despre explozii în depozite și risc mare de moarte pentru invadatori și hoți”, a transmis Mihail Podoliak.

Consilierul a sugerat că atacul asupra bazei aeriene din Crimeea, de săptămâna trecută, ar putea fi pus în operă de partizani. El a mai semnalat că Ucraina consideră Podul Crimeei drept o țintă militară legitimă.