Evenimentul Zilei > Monden > Forța e cu el! Mark Hamill e dezamăgit de Mark Zuckerberg
Forța e cu el! Mark Hamill e dezamăgit de Mark Zuckerberg

Forța e cu el! Mark Hamill e dezamăgit de Mark Zuckerberg

Actorul care l-a interpretat pe Luke Skywalker a anunțat public că și-a șters contul personal de Facebook, pentru a protesta față de politica publicitară a companiei

Într-un anunț pe contul său de Twitter, Mark Hamill s-a arătat dezamăgit de faptul că tizul său, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a ales profitul în favoarea adevărului.

Sunt atât de dezamăgit de faptul că #MarkZuckerberg preferă profitul mai mult decât veridicitatea, încât m-am hotărât să-mi șterg contul de Facebook.” Hamill nu se dezice de idealurile pe care le-a interpretat în cel mai cunoscut rol al lui, personajul Luke Skywalker. „Știu că acest gest al meu e un mare <Cu-i îi pasă> pentru mulți oameni, dar eu voi dormi mai bine la noapte. #PatriotismOverProfits”, a mai scris Hamill.

Postarea sa a declanșat un val de replici, cele mai multe dintre susținând decizia actorului. „Facebook fii atent, l-ai pierdut pe omul care l-a jucat pe Luke Skywalker”, a comentat un fan. Alții au fost însă mai spceptici: „Fake news e pretutindeni. Să renunți la Facebook nu e o soluție.”

Începând cu toamna trecută, Facebook a insistat că nu va verifica în reclamele politice, o acțiune despre care criticii spun că acordă politicienilor licența de a găsi reclame care nu pot fi ușor monitorizate de către străini. Zuckerberg a susținut în mod repetat că „discursul politic este important” și că Facebook nu dorește să intervină în acesta.