Ford, interesat de o colaborare cu Electroprecizia Săcele

Ford, interesat de o colaborare cu Electroprecizia Săcele

Reprezentanţi ai diviziei de achiziţii pentru Europa de Est ai concernului Ford au fost astăzi la întreprinderea Electroprecizia Săcele, din judeţul Braşov, pentru a vedea dacă există posibilitatea unei colaborări.

Reprezentanţii Ford sunt interesaţi de producţia de echipamente electronice pentru maşinile ce se vor construi la Craiova. Electroprecizia este singura întreprindere din ţară care produce alternatoare şi demaroare pentru automobile, şi este cel mai important agent economic din Săcele.

Compania are contracte în derulare cu parteneri din Franţa, Italia, Germania şi Spania dar, pe fond de criză, producţia a scăzut cu 40%. Cei 1.200 de angajaţi lucrează patru zile pe săptămână pentru a preveni eventuale disponibilizări.

”Momentan se face o evaluare a capacităţilor de producţie şi o analiză să se vadă dacă este rentabilă colaborarea din punct de vedere al costurilor”, a declarat Marius Zaharescu, director tehnic al uzinei săcelene.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reprezentanţii uzinei au precizat că încheierea unui contract cu Ford i-ar ajuta să evite disponibilizările prevăzute pentru cel de-al doilea semestru al acestui an.