Sanctuarul lui Julian Assange în Ambasada Ecuadorului din Londra a fost transformat într-un mic magazin al ororilor. În cea mai mare parte, a fost oprit să comunice cu restul lumii în ultimele şapte luni. Cetăţenia ecuadoriană, care i-a fost acordată în calitatea de solicitant de azil, este în curs de a fi retrasă. Starea de sănătate s-a agravat şi nu i se acordă îngrijiri medicale. Aproape zilnic, Ambasada impune condiţii mai dure pentru Assange, cerându-i inclusiv să achite facturile medicale

Eforturile de a solicita asistenţă judiciară pentru contestarea procedurii de retragere a cetăţeniei au fost afectate de limitele privind comunicarea, inclusiv de ordinele Ecuadorului prin care i se interzice să facă declaraţii publice despre condiţiile din interiorul Ambasadei", subliniază site-ul Truthdig.com.

Premierul Australiei, Scott Morrison, a refuzat să intervină în favoarea lui Julian Assange, cetăţean australian, deşi noua Administraţie a Ecuadorului, condusă de Lenín Moreno – care îl numeşte pe Assange o "problemă moştenită" şi un impediment în relaţiile cu Washingtonul – îi face insuportabilă viaţa fondatorului WikiLeaks.

 

Te-ar putea interesa și: