Un adjunct al biroului șerifului din comitatul  Greenville a observat o perturbare a ordinii și liniștii la clubul Lavish Lounge, cu puțin înainte de ora 2. Când a intrat în parcarea clădirii, a auzit împușcături și a solicitat asistență de urgență, a declarat loocotenentul Jimmy Bolt.

Serviciul de Poliție din Greenville și o patrulă rutieră din Carolina de Sud au intervenit.

În interiorul clubului au găsit patru persoane care prezentau plăgi împușcate, a spus Bolt.

Persoanele împușcate, ale căror răni au o gravitate diferită, au fost duse la spital. Nu este încă confirmat dacă a fost arestat cineva în legătură cu împușcăturile. Numele și condițiile în care se aflau victimele nu au fost precizate.

Clubul de noapte găzduia o o „mulțime foarte, foarte mare de oameni” pentru un concert, atunci când au izbucnit violențele, a declarat șeriful comitatului Greenville, Hobart Lewis, potrivit filialei CNN WYFF.

Într-un interviu acordat CNN, Lewis a spus că anchetatorii investighează dacă au fost implicați membri ai trupei care cânta la club. Clubul a promovat o reprezentare a rapperului Foogiano din Greensboro, Georgia, sâmbătă seara.

Guvernatorul Carolinei de Sud, Henry McMaster, a refuzat să ridice restricțiile privind adunările mari de persoane până când acest stat nu va controla în totalitate situația sanitară provocată de pandemia cu noul coronavirus.

Anchetatorii încearcă să determine dacă organizatorii de concerte au obținut o excepție de la aceste reguli, a declarat Lewis pentru CNN.

Duminică dimineața, clubul de noapte a postat un mesaj pe conturile sale de socializare: „Din cauza evenimentelor din seara trecută, toate evenimentele viitoare au fost amânate până la noi ordine. Vă vom ține la curent”.

Carolina de Sud a înregistrat peste 41.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus vineri, potrivit Universității Johns Hopkins.

În ultima sa actualizare de sâmbătă, Departamentul de Stat pentru Sănătate și Controlul Mediului a raportat 1.836 de cazuri noi, comitatul Greenville înregistrând cel de-al treilea vârf cel mai sever cu 199 de cazuri.