Evenimentul Zilei > International > S-au TRAS FOCURI DE ARMĂ asupra echipei ONU. Situație EXPLOZIVĂ în Orientul Mijlociu
S-au TRAS FOCURI DE ARMĂ asupra echipei ONU. Situație EXPLOZIVĂ în Orientul Mijlociu

S-au TRAS FOCURI DE ARMĂ asupra echipei ONU. Situație EXPLOZIVĂ în Orientul Mijlociu

De la ultimul presupus atac chimic orchestrat de președintele sirian, Bashar Al Assad, situația în statul din Orientul Mijlociu este mai mult decât tensionată. Pentru a testa dacă s-au folosit arme chimice asupra populației din Douma, ONU a trimis un echipaj la locul faptei. Problemele continuă pentru experții internaționali, care au fost întâmpinați cu focuri de armă.

O echipă de securitate aparținând ONU a fost nevoită să se ferească de focuri de armă, în Siria, în timp ce făcea muncă de recunoaștere pentru inspectorii care urmează să viziteze locațiile unui presupus atac chimic. Oficialii susțin că nu se știe dacă experții ONU vor putea ajunge la locul presupusei fapte, potrivit Reuters.

Inspectorii de la Organizația pentru interzicerea Armelor Chimice (OPCW) se află în Siria pentru a ancheta un incident din 7 aprilie, în care statele occidentale și salvatorii spun că zeci de civili au fost omorâți prin gazare de forțele guvernamentale.

Directorul general al OPCW, Ahmet Uzumcu, a afirmat că Departamentul de Siguranță și Securitate al ONU (UNDSS) a decis să facă muncă de recunoaștere la două locații din orașul Douma înainte ca inspectorii să le viziteze.

Secretarul pentru Apărare al SUA, Jim Mattis a învinuit guvernul sirian pentru întârzierile care au avut loc, privind vizita inspectorilor la locul faptelor. Oficialul american a spus că administrația Assad are un trecut încărcat de „încercări de a distruge dovezile înainte ca anchetatorii să ajungă.”