O parte dintre aceştia sunt internaţi în spital sau puși în carantină într-un centru special amenajat. Alți 22 sunt încă în curs de diagnosticare la secția de boli infecțioase a spitalului județean din Focșani.

Reprezentanții DSP Vrancea au anunțat că din cei 129 de lucrători testați pentru noul coronavirus, 43 au ieșit pozitiv, doi sunt incerți, iar 84 sunt negativi.

„În cursul săptămânii trecute au fost testate pentru noul coronavirus 129 de lucrători de origine srilankeză. În urma testării, un număr de 84 lucrători au fost negativi, doi incerţi şi 43 pozitivi. Pentru două persoane s-a dispus măsura internării pe Secţia de Boli Infecţioase a Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focșani, 19 persoane se află într-un centru de carantină amenajat în tabăra școlară de la Gălăciuc, iar 22 sunt în consultaţii la secţia de Boli Infecţioase, urmând a se lua măsurile corespunzătoare”, a declarat Siliviu Stanciu, purtătorul de cuvânt al DSP Vrancea.

Ancheta epidemiologică în rândul angajaţilor srilankezi de la fabrica de confecţii din Focşani a fost demarată după ce şapte lucrători au fost diganosticați cu noul coronavirus și spitalizați. Muncitorii făceau parte dintr-un grup mai mare care locuia într-un complex modular, într-o comună din apropiere de Focșani. Astfel, în urma testărilor, au fost depistați mai mulți contacți ai acestora, contaminați cu SARS-CoV-2.

În judeţul Vrancea au fost raportate, până în prezent, 507 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, dintre care 146 de cazuri sunt spitalizate, iar alte 31 de persoane au decedat.