Aproape 30 de angajați ai Alpin 57 Lux, o firmă care produce înghețată și legume congelate la Sebeș, în județul Alba, sunt infectați cu noul coronavirus. Acesta este al doilea focar izbucnit în ultimele zile în oraș, după cel de la Spitalul Municipal. Primele 64 de persoane au fost testate sâmbătă, iar un număr de 27 dintre acestea au fost confirmate pozitiv. Alți 200 de angajați sunt în curs de testare, transmit autoritățile de sănătate publică.

DSP Alba a anunțat că toate cele 27 de persoane au fost transportate la spitalele din zonă, în timp ce contacții direcți ai acestora au fost izolați. Inspectorii sanitari au luat decizia suspendării temporare a activității până la finalizarea anchetelor și până la dezinfectarea spațiilor în care funcționează firma.

De asemenea, au amendat societatea comercială cu suma de 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare impuse ca urmare a pandemiei de COVID 19. ”Totodată specialiștii epidemiologi au stabilit ca principală cauză a infectărilor nepurtarea echipamentelor de protecție de către angajații unității, deși angajatorul le-a pus la dispoziție și au fost instruiți în acest sens.

În cadrul unității au fost testați ieri 64 de angajați, urmând ca astăzi sa fie efectuate alte peste 200 de teste COVID-19”, au transmis duminică reprezentanții DSP Alba. În județul Alba au fost depistate duminică în total 30 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

Sursa: G4media.ro