Evenimentul Zilei > Sport > Florin Iacob și Ovidiu Popescu, debutanții surpriză din lotul lui Mirel Rădoi
Florin Iacob și Ovidiu Popescu, debutanții surpriză din lotul lui Mirel Rădoi

Florin Iacob și Ovidiu Popescu, debutanții surpriză din lotul lui Mirel Rădoi

Tricolorii s-au reunit duminică dimineață, la centrul de pregătire de la Mogoșoaia. Primii care au răspuns pozitiv apelului lui Mirel Rădoi au fost jucătorii din campionatul intern, de la formațiile clasate pe podium, FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova.

Numele surpriză din lotul naționalei de fotbal a României pentru această acțiune programată la sfârșitul lunii martie sunt cele ale debutanților Ovidiu Popescu, de la noul lider din Liga I, FCSB, și Florin Iacob, de la nou – promovata UTA Arad.

Florin Iacob, goalkeeper-ul în vârstă de 27 de ani al grupării arădene, se află la prima apariție la reprezentativa tricoloră și a fost convocat, pe ultima sută de metri, de staff-ul tehnic al naționalei, în urma indisponibilității lui Ionuț Radu. Portarul celor de la Internazionale Milano a fost nevoit să rămână în Italia, după ce lotul nerrazzurilor a intrat în carantină, din cauza apariției a mai multor cazuri de coronavirus.

Iacob nu se teme de concurența cu Niță și Lazar

„Mă bucur că am ajuns la națională. Este un vis împlinit pentru mine. Atunci când te apuci de fotbal și devii jucător profesionist, îți dorești să evoluezi pentru echipa națională” a declarat, plin de mândrie, Florin Iacob, la primul interviu acordat din postura de jucător al reprezentativei tricolore.

Deși recunoaște că va avea o concurență acerbă cu Florin Niță și David Lazar, goalkeeper-ul de 1,90 metri al Utei spune că e gata oricând să apere poarta României. „La prima reprezentativă sunt doi portari de valoare. Pe Florin Niță îl cunosc personal, iar pe Lazar l-am întâlnit doar din postura de adversar în Liga I” a vorbit Florin Iacob despre contracandidații săi din lotul primei reprezentative.

Popescu a cochetat doar cu naționala U21

Fundașul trupei patronate de Gigi Becali, Ovidiu Popescu, a strâns șapte prezențe la naționala de tineret Under 21, însă e pentru prima dată când face pasul spre naționala mare. Fotbalistul de 27 de ani, originar din județul Caraș – Severin, poate evolua atât în benzile laterale, cât și în centrul defensivei.

„E o onoare să fiu convocat și e o mândrie pentru mine. A trecut mult timp de la ultima convocare pe care am avut-o  la naționala de tineret” a reacționat Popescu, la scurt timp după ce a aflat că figurează pe lista selecționerului Mirel Rădoi