Evenimentul Zilei > Politica > Florin Cîțu îl susține pe Ludovic Orban: „Dublarea alocațiilor nu a fost inclusă în buget”
Florin Cîțu îl susține pe Ludovic Orban: „Dublarea alocațiilor nu a fost inclusă în buget”

Florin Cîțu îl susține pe Ludovic Orban: „Dublarea alocațiilor nu a fost inclusă în buget”

După ce Ludovic Orban a făcut declarații în care spunea că evoluția economiei va influența dinamica cheltuielilor cu asistența socială, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, spune că susține 100% afirmațiile premierului.

„Premierul României a făcut o declarație pe care o susțin 100%. Dinamica creșterilor cheltuielilor cu asistența socială este condiționată, că în orice țară din lume, de evoluția economiei și a încasărilor la buget. Mai ales în situația României unde 2/3 din chletuieli curente sunt salarii și asistență socială.

În plus, dublarea alocațiilor, 7.5 miliarde lei, NU a fost inclusă în buget și este nevoie de resurse suplimentare – venituri mai mari decât cele bugetate și/sau reduceri de cheltuieli. Am căutat sursă de finanțare. Nu am găsit-o. Nu există. Am făcut la fel pentru amendamentul introdus în Parlament care dublează alocațiile.

Nici acolo nu am găsit sursă de finanțare. Iresponsabilitate maximă din partea socialiștilor care în disperarea de a-și salva imaginea sunt gata să arunce în aer România. Guvernarea PNL este una responsabilă. Venim cu soluții atât pe partea de cheltuieli (reorganizarea aparatului adminstrativ) cât și pe partea de venituri (informatizarea ANAF) pentru a repara mizeriile și populismele guvernărilor PSD din ultimii ani”, a scris ministrul pe Facebook.

Ludovic Orban a spus că majorarea alocațiilor și a pensiilor depinde de evoluția economică. Premierul a precizat că își dorește aceste creșteri, dar că nu va fi luată nicio decizie „care să afecteze evoluția economiei pe termen lung”.