„Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani. În primul rând că n-a mai existat o criză dublă, una de sănătate şi una economică. Este mai rău decât în criza economică din 1929. Este mai rău decât în timpul Marelui Crah din 1929″, a afirmat Florin Cîţu.

Potrivit ministrului Florin Cîțu actuala criză economică este cea mai mare criză înregistrată pe timp de pace.
„Să ştiţi că pe timp de pace nu s-a oprit niciodată economia aşa cum s-a oprit acum, niciodată nu s-au oprit companiile aşa cum s-au oprit acum. Vorbim de timp de pace, pe timp de pace este cea mai mare criză”, a adăugat Florin Cîţu.

Prăbuşirea Bursei de pe Wall Street (“Marele Crah”) din toamna anului 1929 este considerată una din cauzele principale ale Marii Crize Economice din 1929-1933, care a provocat, printre altele, o creştere masivă a şomajului atât în SUA, cât şi în Europa.

Crahul de pe Wall Street din 1929 cunoscut și sub numele de Marele Crah sau Joia Neagră a început la sfârșitul lunii octombrie 1929 și a fost cel mai devastator crah bursier din istoria SUA  dacă luăm în considerare durata și efectele sale.  Crahul bursei de pe Wall Street a fost semnalul începutului unei perioade de 10 ani de criză economică, care a afectat țările occidentale industrializate.

În timp ce orașele americane au prosperat, supraproducția produselor agricole a creat disperare financiară larg răspândită în rândul fermierilor americani pe parcursul întregului deceniu. Aceasta ar fi mai târziu acuzată ca fiind unul dintre factorii cheie care au condus la prăbușirea pieței de valori din 1929. Timp de cinci zile la rând, unda de șoc s-a propagat în întreaga lume. Debitorii care luaseră împrumuturi pentru a cumpăra acțiuni s-au trezit ruinați, la fel ca și creditorii care acceptaseră să acorde împrumuturi garantate cu acțiuni, potrivit agerpres.ro