Evenimentul Zilei > Social > Florin Călinescu rupe tăcerea despre plecarea surprinzătoare de la PRO TV. Nu este vorba de bani
Florin Călinescu rupe tăcerea despre plecarea surprinzătoare de la PRO TV. Nu este vorba de bani

Florin Călinescu rupe tăcerea despre plecarea surprinzătoare de la PRO TV. Nu este vorba de bani

Celebrul jurat de la „Românii au talent” a pus pe jar scena media prin anunțul despărțirii de PRO TV, în urmă cu doar câteva zile. Speculațiile cu privire la cauza acestui divorț au prins avânt, însă actorul vedeta a decis să lămurească lucrurile.

Florin Călinescu a dezvăluit în sfârșit motivul pentru care a demisionat de la PRO TV, cu care avea o colaborare cu mare priză la public. Juratul de la „Românii au talent” dă asigurări că motivul nu are legătură cu suma de bani pe care o primea.

Juratul de la „Românii au talent” a anunțat despărțirea de PRO TV pe contul personal de Facebook, în urmă cu doar câteva zile. Imediat au apărut speculații cu privire la adevăratul motiv al despărțirii. În orice caz, banii nu au fost cauza principală care a dus la luarea acestei decizii drastice.

Pro TV nu mai e ce a fost

Când și-a anunțat divorțul amiabil de PRO TV, vedeta le-a mărturisit numeroșilor săi fani că va reveni cu  detalii,. Fostul director de la Teatrul Mic susține că postul s-a schimbat de-a lungul timpului și nu mai reprezintă ceea ce „domnul Sârbu a realizat”.

Fiecare parte spune ceea ce consideră că trebuie să spună. Eu am negociat doar acum 5 ani și nu este vorba despre o negociere fianciară niciodată. Banii, pentru mine, din meseria asta au fost o consecință atunci când Adrian Sârbu a venit cu ideea construirii acestei televiziuni. Am zis că e tralala și cu asta basta.

Mi-a zis să vin dimineața la 07:00, că îmi pune un microfon în față și o lumină și mi-a zis să fac ceea ce știu eu cel mai bine, adică să vorbesc. Părea o aventură atunci, cred că ține de orice se face la un moment dat și se poate construi sau se poate altera. Nu mai este valabil sloganul de acum 20 de ani.

Nu mai este nici pe departe ceea ce domnul Sârbu a realizat pentru că lucrurile atunci aveau o emoție, aveau o particularitate, o energie care începea cu creație, în primul rând adresată poporului nostru, generațiilor tinere care azi sunt mature. Noi aveam tot timpul grijă să preluăm generațiile în fiecare an. Azi putem să vorbim despre un canal de filme cu ceva publicitate. Spiritul Pro nu mai există”, a spus Călinescu,  citat de Aleph News.

Călinescu, nostalgic sau realist?

Florin Călinescu spune că în prezent ar fi vorba doar despre „puterea unui brand de telecomandă care merge dintr-o inerție”.

Nu am obosit de atâta ProTV pentru că atunci când mă duc la muncă eu nu mă uit la siglă. Este curios pentru mine pentru că pot să-mi închipui doar eu. Era un lucru făcut de la început pentru un telespectator pe care nu îl cunoșteam, dar îl știam și asta a făcut să țină ani de zile. Acum este vorba doar despre puterea unui brand de telecomandă care merge dintr-o inerție. De altfel, fisurile au început să apară pe ici pe colo”, a explicat el.