Florian Coldea are încredere în justiție. Ion Cristoiu: „A fost pus sub acuzare, orice final este posibil”

Florian Coldea are încredere în justiție. Ion Cristoiu: „A fost pus sub acuzare, orice final este posibil” Florian Coldea. Sursa foto Arhiva EVZ

Cazul fostului șef al SRI, Florian Coldea, a fost subiectul principal de discuție în cadrul noului podcast „Hai România”. Invitatul Ion Cristoiu, jurnalist și analist politic, a discutat, alături de Robert Turcescu, despre realitatea din spatele acestui dosar al DNA de trafic de influență.

Noul podcast a adus în discuție și alegerile prezidențiale din România. Anul 2024 vine cu o presiune politică foarte mare, iar influențele sau interferențele în acest proces electoral pot veni din mai multe părți. Ion Cristoiu a dezbătut actuala situație a lui Florian Coldea, dar și posibilele implicații ale acuzației în raport cu acest an electoral.

Finalul cazului, abia după prezidențiale

În cazul lui Florian Coldea, DNA a pus toate cărțile pe masă și a trecut direct la acuzații, a explicat Turcescu. În cadrul discuției, a fost dezbătută teoria cu privire la o posibilă implicare politică a acestui dosar. Mai exact, este vorba despre relația apropiată dintre Codruța Kovesi și Florian Coldea. Procurorul european se află printre favoriții de pe lista candidaților la prezidențiale. Iar succesul său ar putea strica planurile unor diferite părți de a ajunge la conducerea României. Astfel, cazul lui Coldea ar putea fi o pătare a imaginii, o încercare de subjugare a puterii. În acest fel, fostul șef al SRI nu își va mai putea folosi influența. În scopul de a o ajuta pe Kovesi în contextul prezidențialelor.

Din acest motiv, Ion Cristoiu a explicat că un rezultat final în acest proces va fi luat după trecerea perioadei alegerilor prezidențiale. „În momentul în care s-a deschis anchetă și a fost pus sub acuzare, orice final este posibil. Dacă nu te urci într-o barcă pe mare, nu există riscul să naufragiez, dar dacă te urci, nu știi dacă poți să ajungi în portul următor sau poți să ajungi pe fundul mării. Părerea mea că această ancheta se va lungi până după prezidențiale” a spus Ion Cristoiu, în cadrul podcast-ului „Hai România”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totul în mâna justiției

Ion Cristoiu a menționat faptul că în 2017 s-a desfășurat o campanie împotriva lui Coldea, cu privire la relația sa cu un om de afaceri. Expertul l-a cunoscut personal pe fostul șef al SRI și a povestit o discuție avută cu acesta.

„În momentul în care a început campania, eu am scris un editorial la Evenimentul Zilei, în care i-am spus, domnule general, apărați-vă… pentru că eram uimit că nu se apără. M-a sunat și mi-a spus că el nu se apără, deoarece are încredere în anchetă. I-am spus ce îi spun și acum, domnule general, nu e vorba de faptul că aveți dreptate și că o anchetă vă va absolvi, ceea ce nici n-a fost. Veți trece în rezervă cu imaginea de bișnițar” a spus Ion Cristoiu.

Alegerile din 2024

Cristoiu a menționat că, în anul 2024, alegerea președintelui este o chestiune geopolitică a întregului Occident. Iar alegerile din România vor fi sub controlul SUA. Astfel, este nevoie de oameni care să „nu meargă nici un milimetru mai încolo” a spus expertul. Astfel, alegerea perfectă pentru americani este Nicolae Ciucă.

„La ora actuală, cu acest nou război mondial între Rusia, pe de o parte, și pe de altă parte, Occidentul colectiv, în care intră și America, bătălia este pe președinte. În Moldova, nu îi interesează Parlamentului, doar președintele. În aceste condiții își poate permite partenerul strategic un alt președinte decât Ciucă? Orice alt tip în afara lui Ciucă este periculos” a spus Ion Cristoiu.

Întregul podcast poate fi urmărit pe pagina de Youtube Hai România .