La plecarea din acestă lume se găsesc întotdeauna indivizi care să te înjure, pentru simplul motiv că nu le poți răspunde. Sinistră reglare de conturi, umilitoare! Ca istoric, pot afirma că valoare unui șef de servicii secrete stă în rezultatele sale. Chiar dacă încă odată îl voi supăra pe generalul/istoricul Cristian Troncotă trebuie spuse răspicat următoarele:
 
– sub faimosul și legendarul Mihail Moruzov, România a fost spintecată. Nu a putut anticipa că România va fi sfârtecată. Slugărnicia față de Carol al II-lea și camarila sa i-a fost fatală. Am pierdut Basarabia, Bucovina, Nordul Transilvaniei și Cadrilaterul.
 
– Eugen Cristescu, alt mare as al serviciilor, nu a putut să-l informeze pe Mareșalul Ion Antonescu că va fi arestat, iar România va intra în sfera de infuență sovietică.
 
– Fiul dascălului Vladu, generalul Iulian Vlad, a informat conducerea statului, încă din octombrie 1989, de viitoarele schimbări. România a rămas întreagă! Generalul Iulian Vlad a intrat în istorie. Cinste celor care-l apără, cu bunele și relele sale. Rușine celor care-l scuipă acum. Drum lin Generale….Istoria, deși e făcută de învingători, îți va da dreptate! Chiar cu prețul umilinței și al tăcerii ai salvat o Țară!