Flash mob la Roma împotriva violenței asupra femeilor

Flash mob la Roma împotriva violenței asupra femeilor One Billion Rising / sursa foto: https://www.onebillionrising.org/

Flash mob la Roma împotriva violenței asupra femeilor. Evenimentul „One Billion Rising” a revenit în capitala Italiei.

Zeci de studenți și dansatori au organizat un flash mob în Piața Spaniei din Roma pentru a protesta față de violența asupra femeilor.

Flash mob la Roma împotriva violenței asupra femeilor

Mai mult de trei femei din zece au suferit violențe de-a lungul vieții, potrivit cercetărilor sociologice.

Douăzeci de dansatori și 50 de elevi de la Liceul „Dante Alighieri” au organizat, miercuri, un flash mob în Piața Spaniei din Roma pentru ediția din Capitală a „One Billion Rising”, mobilizarea împotriva violenței asupra femeilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Manifestația cuprinde 80 de evenimente organizateîn toată Italia și are loc în fiecare an de Ziua Îndrăgostiților.

Cazurile de violență domestică au crescut în România. Decizia drastică luată de UE

Violență domestică. Sursa foto: Pixabay

Evenimentul One Billion Rising nu se desfășoară doar la Roma

One Billion Rising a fost fondată de Eve Ensler, autoarea cărții „Monologurile vaginului”. Din 2013, evenimentul contra violenței asupra femeilor a reunit mii de persoane în fiecare zi de 14 februarie, pe străzile și piețele din 190 de țări din întreaga lume, care dansează împreună pe melodia „Break the Chain”.

Participanții manifestează împotriva violenței asupra femeilor și fetelor. Cei care vor să participe la evenimentele One Billion Rising pot învăța coregrafia online printr-un site specific, care arată toate mișcările.

Violența asupra femeilor, cea mai răspândită formă de încălcare a drepturilor omului

Violența asupra femeilor și fetelor este una dintre cele mai răspândite și devastatoare încălcări ale drepturilor omului din lume, comentează organizația. Se estimează că 35% dintre femei au suferit violență la un moment dat în viața lor. În unele țări, acest procent ajunge la 70%, mai spun cei de la One Billion Rising.

În fiecare an, de Ziua Îndrăgostiților, organizația invită un miliard de femei să se ridice, să danseze și să se conecteze în întreaga lume pentru a cere încetarea acestei violențe, pentru a demonstra puterea colectivă și solidaritatea globală dincolo de toate granițele. Evenimentele au loc de 13 ani, potrivit Euronews Italia.

(Traducere Rador Radio România)