Un bărbat și-a încendiat soția în vârstă de 42 de ani. Aceasta a fost atât de speriată încât nu a avut curaj să sune la numărul de urgența pentru a cere ajutor.

Victima, de loc din comuna vasluiană Puiești, a fost stropită cu benzină pe față și torace chiar de soțul violent, după care acesta i-a dat foc. Nefericita întâmplare s-a petrecut miercuri, dar, de frică, femeia a îndurat durerea cruntă și nu a spus nimic la nimeni.

Abia a doua zi, când bărbatul a plecat de acasă, femeia care prezenta arsuri pe mai bine de 30% din suprafața corpului și-a luat inimic în dinți și a sunat la 112.
Medicii sosiți la fața locului au găsit-o într-o sare gravă și au transportat-o de urgență la spital.

”Echipajul medical sosit la fața locului, este vorba despre o ambulanță C2 din Bârlad, a găsit pacienta conștientă, dar în stare gravă, prezentând arsuri pe o suprafață de peste 30%, gradul 2 și 3. I s-a acordat primul ajutor și a fost transferată într-o primă fază la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Ulterior se va decide unde, când și cum va fi transferată această pacientă”, a declarat Daniel Ungureanu, purtător de cuvânt SAJ Vaslui.

Soț recidivist

Fiul femeii incendiate, povestește că mama sa dormea în momentul în care soțul, mort de beat, a venit acasă de la muncă și a luat-o la bătaie. După ce a bătut-o zdravăn, a scos-o afară, a stropit-o cu benzină și i-a dat foc. Făcându-i-se probabil milă, a stins-o cu apă, însă a lăsat-o afară timp de aproape două ore, apoi a luat-o în casă.

Agresorul nu este străin de încălcarea legii. El a mai fost condamnat la închisoare cu executare după ce a tras cu pistolul în fața postului de poliție din comună și ar fi executat mai bine de doi ani de închisoare.