Fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului refuză să se înroleze în armata rusă

Fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului refuză să se înroleze în armata rusă Sursa foto: Kremlin

După anunțul lui Putin privind mobilizarea parțială, sute de mii de ruși au început să caute o soluție pentru a evita înrolarea în armată. Printre aceștia se numără și fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Nikolai Peskov.

Nikolai Peskov, fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, refuză să se înroleze în armata rusă, chiar dacă se încadrează în limita de vârstă impusă de decretul dat de Putin.

Peskov a fost sunat de către un prezentator care s-a dat drept reprezentant al comisariatului pentru a-i aduce transmite că trebuie să se prezinte la sediu.

Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, a spus clar că nu va merge la comisariat deoarece este „domnul Peskov.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Conversația dintre prezentator și Nikolai Peskov:

Prezentator: „Bună ziua, haideți să nu închidem telefonul, așa cum ați făcut ultima dată.”

Nikolai: „De ce mă sunați și mă lăsați să aștept?”

Prezentator: „Pentru că, domnule Nikolai, eu pot vorbi așa cu dumneavoastră. Vă sun pentru că astăzi v-a fost trimisă o citație la care încă nu ați răspuns. Acolo era indicat un număr la care ar fi trebuit să sunați și mâine, la 10 dimineața, să vă prezentați la comisariatul militar. În primul rând, de ce nu ați sunat și, doi, aveți de gând să veniți la comisariat?”

Nikolai: „La 10 eu, bineînțeles, nu voi veni nicăieri. Trebuie să înțelegeți, când conștientizați că eu sunt „domnul Peskov”, cât de nu neapărat corect este ca eu să mă aflu acolo. Mai pe scurt, eu voi rezolva această problemă la alt nivel!”

Prezentator: „Interesantă amenințare, la ce nivel vă referiți?”

Nikolai: „Nu este o amenințare, eu doar trebuie să înțeleg ce se întâmplă și ce drepturi am.”

Prezentator: „Se întâmplă o mobilizare, Nikolai, sper că urmăriți știrile și eu nu înțeleg de ce amenințați, eu doar v-am văzut numele pe listă și trebuia să vă sun.”

Nikolai: „De ce ameninț, eu nu ameninț. Eu sunt pe aceeași parte cu voi, doar trebuie să înțeleg ce am de făcut.”

Prezentator: „Iertați un militar, doar vreau să concretizez, pot bifa aici că ești de acord să mergi voluntar pe front.”

Nikolai: „Nu trebuie să-mi bifați așa ceva!”

Copiii oficialilor ruși, scoși din țară pentru a evita înrolarea în armată

Prezentatorii TV unui program de opoziție au încercat să contacteze copiii oficialilor de la Moscova pentru a demonstra cum ei sunt privilegiați, față de restul rușilor care nu au relații și cunoscuți la Kremlin.

Încă de la începutul războiului, presa anti-Putin a anunțat că înalții demnitari au reușit să-și scoată copiii din țară.

Reamintim că ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că 300.000 de rezerviști vor fi chemați să se înroleze în armată, scrie Digi24.ro.