Evenimentul Zilei > Actualitate > Firma lui Becali nu-şi plăteşte angajaţii
Firma lui Becali nu-şi plăteşte angajaţii

Firma lui Becali nu-şi plăteşte angajaţii

Salariaţii Avicola Iaşi, companie la care este acţionar şi europarlamentarul Gigi Becali, nu şi-au mai primit banii de jumătate de an.

„Din octombrie nu şi-au mai primi salariile. Vreo 120 de oameni au fost în şomaj tehnic. Alţi 40 au venit la serviciu zi de zi dar nu au fost plătiţi. Conducerea firmei ne-a spus că aşteaptă subvenţiile de la stat pentru a plăti salariile”, a declarat pentru evz.ro Costică Trifan, preşedintele „Cartel Alfa” Filiala Iaşi.

Sindicaliştii se vor adresa Inspectoratului de Muncă Iaşi, pentru soluţionarea conflictului. Oamenii aşteaptă ca Gigi Becali, care este acţionarul majoritar al Avicola Iaşi, să intervină şi să asigure fondurile necesare pentru plata salariilor restante.

„Cum este posibil ca un europarlamentar să se plimbe cu avioane şi să nu îşi plătească angajaţii, cât timp firma lui face vânzări?”, se întreabă Costică Trifan.

Contactat telefonic, Gigi Becali ne-a declarat că, de la preluarea firmei, a investit peste 15 milioane de euro, însă nu a încasat dividente.

„Am dat 15 milioane de euro şi s-au dus pe apa sâmbetei. Dacă stăpânul nu e acasă, s-au furat. Firma trebuie să îmi plătească dividente”, ne-a spus Gigi Becali, lăsând să se înţeleagă că nu va veni cu bani de acasă pentru plata salariilor restante.

Potrivit datelor publicate pe pagina de internet a Ministerului de Finanţe, Avicola Iaşi a derulat afaceri în valoare de 48.384.769 de lei în 2008, an în care a raportat un profit de 267.459 lei.