Evenimentul Zilei > Justitie > Firma care reabilita blocurile lui Vanghelie a intrat în insolvență
Firma care reabilita blocurile lui Vanghelie a intrat în insolvență

Firma care reabilita blocurile lui Vanghelie a intrat în insolvență

Firma prin care s-au derulat contracte de aproximativ 2 miliarde de lei și-a cerut insolvența. Societatea lui Marin Dumitru a concediat angajații și susține că are datorii de 18 milioane de lei la bancă și diverși furnizori.

Firma care a câștigat mai toate contractele de reabilitare a blocurilor din sectorul 5 al Capitalei a intrat în insolvență. SC Dioma International Exim și-a cerut insolvența pe 21 iulie 2015 la Tribunalul București, cerere care a fost acceptată trei săptămâni mai târziu.

Societatea, administrată de Marian Dumitru, cel mai bun prieten al primarului suspendat Marian Vanghelie dar și cel care l-a denunțat la DNA, a raportat în 2014 datorii de 12 milioane de lei, în condițiile în care a avut o cifră de afaceri de 17 milioane de lei. În ultimii zece ani, este pentru prima dată când firma a terminat anul fiscal pe minus.

Totodată, anul trecut a concediat toți cei 70 de angajați pe care- i avea în 2010. Dioma International este deținută de o altă firmă, din Emiratele Arabe Unite, reprezentată de Marin Dumitru. Potrivit deciziei instanței, societatea Dioma International Exim are datorii totale de 198 milioane de lei din care jumătate la o bancă privată.

Vanghelie îl „taxa” pe Dumitru cu 20%

Potrivit procurorilor, în perioada 2007 – martie 2015, Marian Vanghelie, l-a ajutat pe omul de afaceri Marin Dumitru să obțină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, în valoare totală de două miliarde de lei. Pentru atribuirea și plata acestor lucrări de execuție, Vanghelie ar fi perceput un „comision” de aproximativ 20 la sută din valoarea contractelor încheiate între Primăria Sectorului 5 și instituții din subordinea acesteia, pe de o parte, și societățile controlate de Dumitru, pe de altă parte.