Evenimentul Zilei > Politica > Firea, ATACATĂ din interior! „TUN IMOBILIAR” și ILEGALITĂȚI la Primăria Capitalei
Firea, ATACATĂ din interior! „TUN IMOBILIAR” și ILEGALITĂȚI la Primăria Capitalei

Firea, ATACATĂ din interior! „TUN IMOBILIAR” și ILEGALITĂȚI la Primăria Capitalei

Doi consilieri generali acuză Primăria Municipiului București de un „tun imobiliar” și ilegalități aflate pe ordinea de zi a unei ședințe a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Într-o scrisoare adresată primarului Capitalei, consilierii generali Orlando Culea şi Daniela Dragnea lansează acuzații grave, susținând că Primăria urmează să  aloce peste 100 de milioane de lei  unor companii care generează pierderi.

„Văzând ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, ce va avea loc în ziua de 22.11.2018, avem senzaţia că a sosit Black Friday pentru companiile municipale ale Primăriei Municipiului Bucureşti. Se alocă, din nou, peste 100 milioane lei, către o serie de companii care generează doar pierderi, în vederea măririi capitalului social al acestora. Avem senzaţia că Primăria a devenit un “El Dorado” al banilor publici care sunt “donaţi” către aceste companii, indiferent cât cer, chiar dacă nu au rambursat nimic din împrumutul primit de la PMB în urmă cu un an, pentru că nu au realizat decât pierderi. Practic, prin mărirea capitalului social, se plimbă banii municipalităţii către companii care vor “restitui” împrumuturile din aceste sume”, au scris consilierii generali PSD Orlando Culea şi Daniela Dragnea, în scrisoarea adresată primarului general al Capitalei, potrivit Mediafax.ro.

Consilierii mai atrag atenția și asupra noii rectificări bugetare, despre care spun că ridică semne de întrebare.

„De asemenea, nouă rectificare bugetară venită la nici o lună de la ultima rectificare, ridică o serie de semne de întrebare. Se dă impresia că se urmăreşte “o lovitură” pe ultima sută de metri. De exemplu, se reduce bugetul Societăţii de Transport Bucureşti cu 24,5 milioane lei, dar se suplimentează bugetul pentru recreere şi alte activităţi culturale cu 33 milioane lei; se reduce bugetul RADET cu 7,8 milioane lei, dar infrastructura acestei regii este în avarie, punând în pericol cetăţenii Bucureştiului, în pragul iernii; se reduce bugetul de la protecţie civilă şi protecţie contra incendiilor cu 6,6 milioane lei şi se aloca 45 milioane lei pentru achiziţii de imobile monumente istorice. Nu în ultimul rând, este prevăzută o reducere de 28,6 milioane lei a bugetului alocat pentru protecţia mediului. Din aceste exemple reiese grijă Gabrielei Firea pentru cetăţenii bucureşteni, pe care susţine că îi iubeşte”, mai prevede scrisoarea.